EURO 2020

Βαϊνάλντουμ: "Δεν θα γονατίσουμε στο Euro 2020"

Ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ της Ολλανδίας σε στιγμιότυπο κόντρα στη Γεωργία σε φιλικό παιχνίδι στο "Ντε Χρολς Φέστε", Ενχέντε | Κυριακή 6 Ιουνίου 2021
Ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ της Ολλανδίας σε στιγμιότυπο κόντρα στη Γεωργία σε φιλικό παιχνίδι στο "Ντε Χρολς Φέστε", Ενχέντε | Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 © 2021 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Οι παίκτες της εθνικής Ολλανδίας δεν θα γονατίσουν στη σέντρα των αγώνων του Euro 2020, όπως γνωστοποίησε ο αρχηγός της ομάδας, Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ.

Ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας, Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Ουκρανία την Κυριακή (22:00) για το Euro 2020 και μεταξύ άλλων απάντησε και σε ερώτηση για το αν οι παίκτες των "οράνιε" θα γονατίσουν με τη σέντρα.

"Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε. Αρχικά, επειδή δεν το κάναμε στα προηγούμενα διεθνή παιχνίδια, αλλά κι επείδή ήδη κάνουμε πολλά κατά του ρατσισμού, μαζί με την ομοσπονδία", δήλωσε ο 30χρονος μέσος, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί τη νέα σεζόν.

"Πολλοί παίκτες δεν το έχουν κάνει ακόμη. Οι παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία το έχουν κάνει, οι υπόλοιποι όχι. Δεν λέμε ότι κάνουμε αρκετά, επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά μέχρι να μην υπάρχει ρατσισμός, αλλά τώρα δεν θα γονατίσουμε".

Αρκετοί ποδοσφαιριστές όλο το προηγούμενο διάστημα γονατίζουν με τη σέντρα των αγώνων, ως ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα ρατσιστικών συμπεριφορών, ωστόσο υπάρχουν και παίκτες που αρνούνται να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, με συνέπεια να προκαλείται μεγάλη συζήτηση.

Οι Ολλανδοί, μέσω της ομοσπονδίας τους, βρίσκονται πίσω από την καμπάνια #onelove κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ