ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βαγιαννίδης: Το "who is Vagia" ήχησε δυνατά στο ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η διαχείριση που κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός στον Γιώργο Βαγιαννίδη είναι αυτή που έχει αποκαλύψει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του. Ο "Βάγια" με την εμφάνισή του κόντρα στην Μπράγκα, κατά πάσα πιθανότητα, κέρδισε το τηλεφώνημα του Γκουστάβο Πογέτ. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Η ιστορία του Γιώργου Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό μακρά. Είναι ο εκ των μπροστάρηδων της φουρνιάς του '01 των πράσινων ακαδημιών.

Ωστόσο, κάπου η σχέση παίκτη - κλαμπ άρχισε να χωλαίνει. Ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας δεν μπορούσε να διαχειριστεί το πρότζεκτ, ενώ κι η πλευρά του ποδοσφαιριστή για τη δεδομένη στιγμή έβλεπε περισσότερα από αυτά που μπορούσε να κάνει ο 22χρονος σήμερα πλάγιος οπισθοφύλακας.

Κινδύνεψε να χαθεί εν μέσω διθυράμβων

Ο Παναθηναϊκός κι η πλευρά του Βαγιαννίδη είχαν στα χέρια τους ένα ατόφιο ταλέντο κι ένας τραβούσε από το ένα χέρι κι άλλος από το άλλο.

Αποτέλεσμα αυτής της συνθήκης ήταν ο παίκτης να καταλήξει με διθυράμβους στην Ίντερ, αλλά από εκεί προέκυψε μια συνέπεια που ευτυχώς για τον Βαγιαννίδη ανετράπη.

Ο χαρισματικός μπακ κινδύνεψε να χαθεί, αφού ο δανεισμός του στη βελγική Σιντ-Τρουίντεν παικτικά ήταν καταστροφικός.

Ο καταλυτικός ρόλος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Έναν χρόνο αργότερα, Παναθηναϊκός - Βαγιαννίδης το πήραν από την αρχή. Τα πρώτα δείγματα γραφής θετικά, καθώς ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στον σύλλογο που τον ανέδειξε αλλά όχι με βιασύνες, όχι με τυμπανοκρουσίες. Από τη δεύτερη ομάδα. Σταδιακά, όπως πρέπει να γίνεται.

Κι έτσι, λοιπόν, σκαλί σκαλί ο Βαγιαννίδης επέστρεψε στην πρώτη ομάδα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πλάθει την κατάσταση. Ουσιαστικά ο προπονητής ήταν αυτός που έβαλε ξανά βενζίνη στο τούρμπο. Δούλεψε τον παίκτη που είχε στα χέρια του, διότι η "έκρηξη" που θαύμασαν όλοι στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο στην αναμέτρηση με την Μπράγκα ήταν προϊόν εξέλιξης.

Ο Βαγιαννίδης από κάπου άρχισε για να φτάσει στο ευρωπαϊκό "who is Vagia" της Τρίτης (29/08).

Μπροστά στα μάτια του Γκουστάβο Πογέτ

Τώρα, μένει να δούμε εάν ο Βαγιαννίδης θα γίνει το λιθαράκι για να γίνουν μπόλικοι οι δεξιοί μπακ που τα τελευταία χρόνια είχαν εκλείψει από την Εθνική. Δηλαδή στους Μπάλντοκ, Ρότα, Σάλιακα, Κώτσιρα να κουμπώσει και το κατά τα φαινόμενα "αύριο" της γαλανόλευκης.

Ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν στο ΟΑΚΑ κι είδε το εξαιρετικό performance του Βαγιαννίδη. Το αν θα μπει στον κύκλο των κλήσεων από τα επόμενα κιόλας τηλεφωνήματα του Ουρουγουανού θ' αποτελέσει μια μικρή νίκη για τον παίκτη και τον Παναθηναϊκό φυσικά, καθώς αμφότεροι στην επανασύνδεσή τους πρόταξαν το ποδόσφαιρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ