UEFA

UEFA: Παραίτηση του επικεφαλής ποδοσφαίρου, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, με σαφείς αιχμές κατά του Τσέφεριν

UEFA President Aleksander Ceferin arrives for the 2023/24 UEFA Europa League group stage draw at the Grimaldi Forum in Monaco, Friday, Sept. 1, 2023. (AP Photo/Daniel Cole)
Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν 2023 AP IMAGES/DANIEL COLE

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής ποδοσφαίρου της UEFA ανακοίνωσε ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, με τον Κροάτη θρύλο να αφήνει σαφείς αιχμές κατά του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Πληθαίνουν οι φωνές εντός UEFA για τις πρακτικές που ακολουθεί ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προκειμένου να παραμείνει για περισσότερα χρόνια στα ηνία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μέσω της αλλαγής του καταστατικού.

Τελευταία χρονικά κίνηση είναι η παραίτηση του επικεφαλής ποδοσφαίρου της UEFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, μετά από τρία χρόνια που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση.

Η ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης (25/1) του θρύλου του κροατικού ποδοσφαίρου, αποτέλεσε την πρώτη δημόσια εκδήλωση δυσαρέσκειας για την πολιτική εξουσία που ασκεί ο Τσέφεριν, ο οποίος επανεξελέγη ως πρόεδρος της UEFA τον Απρίλιο του 2023, χωρίς να έχει κάποιον αντίπαλο στην κάλπη.

"Παρά την έκφραση της βαθύτατης ανησυχίας μου και την απόλυτη αποδοκιμασία μου, ο πρόεδρος της UEFA δεν θεωρεί ότι υπάρχουν νομικά ζητήματα σε σχέση με τις προτεινόμενες αλλαγές, πόσο μάλλον ηθικά και σκοπεύει να προχωρήσει ανεξάρτητα από την πραγματοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπόμπαν.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι με την έγκριση του Τσέφεριν, υποβλήθηκε πρόταση τροποποίησης του καταστατικού της UEFA, το οποίο περιορίζει επί του παρόντος τους προέδρους σε 12 χρόνια θητείας, με στόχο ο Σλοβένος να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές του 2027, επεκτείνοντας την παραμονή του ως πρόεδρος της UEFA στα 15 χρόνια.

TAGS UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ