UEFA

UEFA: Ο Τσέφεριν μοναδικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2023

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Associated Press στην Λισσαβώνα (23 Αυγούστου 2020)
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Associated Press στην Λισσαβώνα (23 Αυγούστου 2020) @ 2020 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο της UEFA για ακόμα μία θητεία, αφού ήταν ο μοναδικός που υπέβαλε υποψηφιότητα για τις εκλογές του Απριλίου.

Η UEFA θα εκλέξει πρόεδρο την άνοιξη του 2023 και αυτός θα είναι για ακόμα μία φορά ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν. Ο Σλοβένος δικηγόρος ήταν ο μοναδικός που υποψήφιος για τη θέση, την τελευταία ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Ο Τσφέριν αναδείχθηκε πρόεδρος της UEFA για πρώτη φορά στο κογκρέσο του Σεπτεμβρίου 2016 που έγινε στην Αθήνα, έχοντας ως αντίπαλο τον Ολλανδό Μίχαελ φαν Πράαχ. Το 2019 επανεξελέγη δια βοής και χωρίς αντίπαλο, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο τακτικό κογκρέσο της 5ης Απριλίου στη Λισαβόνα, με την τρίτη θητεία του να λήγει το 2027.

Η επανεκλογή του θα τον διατηρήσει σε ρόλο αντιπροέδρου της FIFA. Τον ίδιο ρόλο αναμένεται να διεκδικήσει και η πρόεδρος της FA, Ντέμπι Χιούιτ, ως η εκπρόσωπος των τεσσάρων βρετανικών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου για τις οποίες δεσμεύεται μια θέση αντιπροέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αντίπαλός της θα είναι ο νυν κάτοχος του πόστου, ο Βορειοϊρλανδός Ντέιβιντ Μάρτιν.

Μονομαχία θα υπάρξει για μια θέση στο Συμβούλιο της FIFA και μεταξύ του προέδρου της πορτογαλικής ομοσπονδίας, Φερνάντο Γκόμες, με τον ομόλογό του της γαλλικής, Νοέλ λε Γκρατ.

TAGS UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ