EUROPEAN SUPER LEAGUE

UEFA και ECA εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας δικής τους European Super League τριών κατηγοριών

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν @2023 DANIEL COLE/AP IMAGES

Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από κοινού με τη συνομοσπονδία των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Δύο χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα των συλλόγων να δημιουργήσουν τη European Super League, η οποία είχε ως στόχο να φέρει στις ομάδες περισσότερα έσοδα από αυτά που λαμβάνουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο δεν προχώρησε λόγω της μόνιμης παρουσίας των μελών της σε αυτή τη διοργάνωση.

Τρεις από τις δώδεκα ιδρύτριες ομάδες δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα αυτό το πρότζεκτ, ενώ η UEFA αποφάσισε να αλλάξει το φορμάτ του Champions League για να τους βοηθήσει. Σύμφωνα με την El Pais, η UEFA η ίδια σε συνεργασία με την ECA (Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία συλλόγων), επεξεργάζεται το σχέδιο της δικής της Super League, η οποία θα είναι τριών κατηγορίων με 18 ομάδες και την ίδια στιγμή να τερματίσει τα ευρωπαϊκά Κύπελλα (όπως το Champions League).

Μάλιστα οι κατηγορίες θα έχουν τα ονόματα, Super League, Lega Europa και Lega Aspirante. Μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας θα υπάρχουν τέσσερις προβιβασμοί και υποβιβασμοί.

Το πρόβλημα που υπάρχει με το συγκεκριμένο σχέδιο είναι τα εθνικά πρωταθλήματα. Οι ομάδες θα χρειάζονται μεγάλο αριθμό ρόστερ για να ανταπεξέλθουν και στα δύο πρωταθλήματα. Επίσης τα σαββατοκύριακα ποιοι αγώνες θα πραγματοποιούνται; Αυτοί των ευρωπαϊκών αγώνων ή των εγχώριων πρωταθλημάτων. Μένει να φανεί αν η UEFA θα προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ