ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τζόλης στο SPORT24: "Εγώ μιλάω στο γήπεδο, δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον"

Ο Χρήστος Τζόλης στο SPORT24
Ο Χρήστος Τζόλης στο SPORT24 EUROKINISSI

Ο Χρήστος Τζόλης μιλά στο SPORT24 για τον τίτλο που θέλει να σηκώσει στην πρώτη του γεμάτη σεζόν, το απωθημένο της γεμάτης Τούμπας, την επιλογή του από την Equipe στα 50 κορυφαία ταλέντα και το μέλλον του.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε (0-2) το απόγευμα της Δευτέρας (15/2) του ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι με γκολ των Ζίβκοβιτς και Σβαμπ στο δεύτερο μέρος επιστρέφοντας στις νίκες και πιάνοντας τον Άρη στη δεύτερη θέση της Super League Interwetten.

Ο Χρήστος Τζόλης μπορεί να μη βρήκε δίχτυα, αλλά ήταν ο κινητήριος μοχλός του Δικεφάλου. Κέρδισε δύο πέναλτι, στο πρώτο αστόχησε ο Βιεϊρίνια, το δεύτερο μετουσίωσε σε γκολ ο Σβαμπ.

Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου, το "παιδί-θαύμα" του Δικεφάλου, μίλησε στο SPORT24 μετά από τη λήξη της αναμέτρησης στο Περιστέρι.

Το απωθημένο της γεμάτης Τούμπας, ο τίτλος στην πρώτη του γεμάτη σεζόν στην πρώτη ομάδα, η επιλογή του από την Equipe στα 50 κορυφαία ταλέντα του κόσμου. Και φυσικά το μέλλον του.

Ο Χρήστος Τζόλης στο SPORT24
Ο Χρήστος Τζόλης στο SPORT24 EUROKINISSI

Το μέλλον του, η συγκίνηση με την οπαδό του ΠΑΟΚ που δίνει μάχη με τον καρκίνο και ανατρίχιασε τους πάντες με την ατάκα της και η Εθνική με τους non-stop on fire Γιώργο Γιακουμάκη και Τάσο Μπακασέτα.

- Μπορεί να μη σκόραρες, αλλά κέρδισες δύο πέναλτι. Αν και από την αντίδρασή σου καταλάβαμε ότι τα βάζεις με τον εαυτό σου όταν δεν σκοράρεις...

"Αλήθεια είναι, έχασα τις ευκαιρίες που είχα για να σκοράρω. Παίξαμε πολύ καλά, δημιουργήσαμε φάσεις, παίξαμε γρήγορο ποδόσφαιρο. Η νίκη είναι το πιο σημαντικό. Ήταν θέμα χρόνου να βάλουμε το πρώτο γκολ. Μόλις βάλαμε το πρώτο ήρθε και το δεύτερο. Παίξαμε ένα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο".

- Υπήρξε αρκετή συζήτηση για την άμυνα του ΠΑΟΚ και τη συμπεριφορά στα τελευταία ματς...

"Δεχόμασταν σχετικά εύκολα γκολ, σήμερα η άμυνα ήταν καλύτερη, η άμυνα συνολικά όχι μόνο οι αμυντικοί. Παίξαμε πιο συγκεντρωμένα και η ομάδα ήταν πιο προσεκτική στις στατικές φάσεις. Γυρνούσαμε και οι εξτρέμ και οι επιθετικοί να βοηθήσουμε πιο πολύ".

- Η κορυφαία γαλλική - και μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές - Equipe σε συμπεριέλαβε στα κορυφαία 50 ταλέντα του κόσμου. Τιμή, αλλά και άγχος;

"Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι τιμή μου να βρίσκομαι στους κορυφαίους και με κάνει να προσπαθώ παραπάνω. Άγχος δεν νιώθω, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί μιλάμε για μια τεράστια εφημερίδα πασίγνωστη σε όλον τον πλανήτη. Είναι τεράστια τιμή".

- Είσαι στον ΠΑΟΚ, αλλά στ' αυτιά σου ηχούν σειρήνες από ομάδες του εξωτερικού. Τις ακούς;

"Το μυαλό μου είναι στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, από τον ΠΑΟΚ έχω διακριθεί και είμαι χαρούμενος που παίζω για την ομάδα που αγαπώ. Από μικρός είχα όνειρο να αγωνιστώ στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ. Θα δείξει στο μέλλον, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον.

Είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα με αυτούς τους συμπαίκτες που με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή να νιώσω ελεύθερα. Αυτός είναι ο λόγος που παίζω κι έτσι ελεύθερα".

- Πρώτη σεζόν γεμάτη στον ΠΑΟΚ, είσαι έτοιμος να σηκώσεις έναν τίτλο; Το Κύπελλο που είναι και πιο εφικτό;

"Φυσικά είμαι έτοιμος, αυτός είναι και ο στόχος μας. Είμαστε με το ένα πόδι στα ημιτελικά. Δεν θα πρέπει να το υποτιμήσουμε. Θα πρέπει να τελειώσουμε την πρόκριση και μετά να δούμε τους ημιτελικούς και τον τελικό".

- Κυλά στο αίμα σου το αίμα του ΠΑΟΚ; Προτιμάς να γίνεις ηγέτης στον ΠΑΟΚ για χρόνια ή να δοκιμάσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό;

"Από μικρός, από 7-8 ετών πήγαινα στην Τούμπα. Δεν μπορώ να αποφασίσω, δεν είναι η δουλειά μου, εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω και να μιλάω στο γήπεδο".

- Μία κοπέλα που δίνει μάχη με τον καρκίνο υποστήριξε ότι "ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου και η θεραπεία μου". Τι έχεις να της πεις;

"Με συγκίνησε το μήνυμα όταν το είδα, όταν κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο ΠΑΟΚ για κάποιους ανθρώπους. Εμείς ίσως οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούμε να το καταλάβουμε τόσο πολύ, αλλά για μερικούς είναι ολόκληρη η ζωή τους".

- Σου λείπει η γεμάτη Τούμπα δεδομένων των συνθηκών με την πανδημία;

"Προσωπικά μου λείπει γιατί δεν έχω παίξει ούτε έναν αγώνα με γεμάτη Τούμπα. Έχω παίξει τόσους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, αλλά όχι σε γεμάτη Τούμπα. Η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή, βοηθά αν και δεν το έχω νιώσει ως ποδοσφαιριστής".

- Ο Γιακουμάκης δεν σταματά στην Ολλανδία, ο Μπακασέτας έχει πάρει μπρος στην Τράμπζονσπορ και δίνει τη μία νίκη μετά την άλλη. Ο Φαν Σιπ τους εμπιστεύεται, όπως κι εσένα. Μπορεί αυτή η ομάδα να βρεθεί το χειμώνα του 2022 στο Κατάρ και το Μουντιάλ;

"Αυτός είναι ο στόχος. Είναι και ο Πέλκας. Η Εθνική έχει αρκετούς νεαρούς που μπορούν να κάνουν ένα πολύ καλό σύνολο. Ατομικά υπάρχουν οι μονάδες, πρέπει να φτιάξουμε και ομάδα για να φέρουμε την Εθνική εκεί που αξίζει".

- Με τον Καγκάβα επικρατεί τρέλα στην Ιαπωνία, οι συμπατριώτες του όπως ήταν αναμενόμενο έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τα ματς του Δικεφάλου. Πώς είναι ο Σίντζι, εσύ που τον ζεις από κοντά;

"Μιλάει η καριέρα που έχει κάνει για τον Καγκάβα. Η ποιότητα είναι ξεχωριστή, οι οδηγίες που δίνει στους συμπαίκτες του πώς να κινούνται, πώς να μαρκάρουν βοηθούν πολύ. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από τον Σίντζι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ