THE SPORTS ECONOMIST

Τζόλης: Η Νόριτς δέχεται δανεισμό με option αγοράς

Τζόλης: Η Νόριτς δέχεται δανεισμό με option αγοράς

Στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, η Νόριτς ενημέρωσε πρωτίστως την Μπριζ, αλλά και τους υπόλοιπους μνηστήρες του Χρήστου Τζόλη πως αποδέχεται προοπτική δανεισμού (με ακόλουθο buy out) του Έλληνα διεθνή επιθετικού.

Καλά κρατούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μπριζ και Νόριτς για τον Χρήστο Τζόλη, όπως προ δεκαημέρου είχε ενημερώσει το SPORT24. Προς στιγμήν τουλάχιστον παραμένουν σε επίπεδο ανταλλαγής προθέσεων και διερεύνησης, με την τελευταία εξέλιξη να προκύπτει από το ότι τα "καναρίνια" έχουν ενημερώσει πως αποδέχονται την εξ αρχής επικρατέστερη προοπτική, τον δανεισμό δηλαδή του Έλληνα διεθνή με προβλεπόμενη option αγοράς.

Απόκριση σε επίπεδο σχετικής επίσημης πρότασης ακόμη δεν έχει γίνει από τους πρωταθλητές Βελγίου, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν πολλά τη δεδομένη στιγμή στη μεταγραφική ατζέντα τους. Δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές τους, δύο από τους βασικούς μεσοεπιθετικούς, ο Νόα Λανγκ και ο Σαρλ ντε Κετέλαρ εξαργυρώνουν τις εξαιρετικές τελευταίες σεζόν τους με ενδιαφέρον κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, με τη Μίλαν να βρίσκεται πιο κοντά και στους δύο.

Ανεξαρτήτως αν τελικά καταλήξουν στους "ροσονέρι", το σχεδόν σίγουρο είναι πως δεν θα παραμείνουν στο "Γιαν Μπρεϊντέλ". Ένας από τους υποψήφιους που θα μπορούσαν να γεμίσουν τα παπούτσια τους είναι ο Λοϊς Οπέντα, ο οποίος τα… έσπασε την τελευταία διετία στην Eredivisie με τη φανέλα της Βίτεσε (δεύτερος σκόρερ του φετινού ολλανδικού πρωταθλήματος, μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του), όπου και είχε παραχωρηθεί δανεικός από τους Φλαμανδούς.

Option αγοράς δεν υπήρχε, οπότε ο πρόσφατα κληθείς για πρώτη φορά στην καριέρα του στην εθνική Βελγίου 22χρονος επιθετικός επιστρέφει στην Μπριζ, έχοντας ακόμη εκεί δύο χρόνια συμβόλαιο. Δεδομένου όμως του ενδιαφέροντος που έχει προξενήσει με τις εμφανίσεις του, κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι η παραμονή του στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ρόστερ που είναι σαφές ότι τελεί υπό αναδιάρθρωση, έχοντας μάλιστα και νέο προπονητή να το καθοδηγήσει μετά την αποχώρηση του Αλφρεντ Σρόιντερ για τον πάγκο του Αγιαξ, τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Καρλ Χούφκενς. Ρόστερ που ειδικά μεσοεπιθετικά φλερτάρει με το… extreme makeover και τον Τζόλη σταθερά σε πρώτο πλάνο για να αποτελέσει μέρος του.

Η τελευταία εξέλιξη με τη Νόριτς να αποδέχεται προοπτική δανεισμού αφενός είναι ενδεικτική του τι σκοπεύουν τα "καναρίνια" για τον Έλληνα επιθετικό, αφετέρου ικανοποιεί ιδανικά και τα σχέδια των πρωταθλητών Βελγίου, οι οποίοι πλέον καλούνται να αποφασίσουν αν (και πότε) θα προχωρήσουν σε επίσημη πρόταση, γνωρίζοντας μάλιστα και την προτίμηση του ίδιου του Τζόλη να μετακομίσει στο Μπριζ.

Όχι πως είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή του 20χρονου επιθετικού.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΟΡΙΤΣ PREMIER LEAGUE ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ