EURO 2020

Τζόλα: "Η Ιταλία θα είναι ακόμα καλύτερη στο Κατάρ, έχει λαμπρό μέλλον η Αγγλία"

Ο Τζανφράνκο Τζόλα στον πάγκο της Κάλιαρι πριν από αγώνα της Serie A απέναντι στην Ρόμα | 8 Φεβρουαρίου 2015
Ο Τζανφράνκο Τζόλα στον πάγκο της Κάλιαρι πριν από αγώνα της Serie A απέναντι στην Ρόμα | 8 Φεβρουαρίου 2015 @2015 DANIELA SANTONI/AP IMAGES

Πεπεισμένος πως τόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, όσο και η φιναλίστ του πρόσφατου Euro, Αγγλία, θα φτάσουν πολύ ψηλά στο νέο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, το Μουντιάλ του 2022, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τζανφράνκο Τζόλα.

Η εθνική Ιταλίας παραμένει αήττητη για 34 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (τελευταία ήττα της το 2018 από την Πορτογαλία στο Nations League) και εδώ και έναν μήνα φοράει το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης μετά το θρίαμβό της στο Γουέμπλεϊ στο πλαίσιο του Euro 2020.

Υπάρχει άραγε περιθώριο για την σκουάντρα ατζούρα να φτάσει ακόμα πιο ψηλά με δεδομένη την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του την τελευταία τριετία;

Ο Τζανφράνκο Τζόλα απαντάει κατηγορηματικά "si", με τον σπουδαίο παλαίμαχο Ιταλό μεσοεπιθετικό να τονίζει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "Stats Perform":

"Δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσει να μπει κάποιος στα παπούτσια του Μαντσίνι και να προσπαθήσει να του δώσει συμβουλές για το πως θα βελτιώσει την ομάδα του.

Έτσι όπως είναι, αυτή η ομάδα θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μεγαλώσει η αυτοπεποίθησή τους ενώ θα βελτιωθούν περισσότερο καθώς οι περισσότεροι παίκτες είναι νεαροί.

Επιπλέον, ο Μαντσίνι θα έχει διαθέσιμους και άλλους παίκτες όπως για παράδειγμα ο Τζανιόλο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζόλα, που έκανε επίσης θετικά σχόλια για την Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παρότι έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό.

"Είναι μία εξαιρετικά νεαρή και ταλαντούχα ομάδα (σ.σ. ο μέσος όρος ηλικίας των βασικών της Αγγλίας στον τελικό ήταν 26 χρόνων και 328 ημερών ενώ της Ιταλίας ήταν 28 ετών και 272 ημερών).

Μόνο να βελτιωθεί μπορεί η Αγγλία και η ήττα της στον τελικό δεν θα είναι πρόβλημα. Όπως η Ισπανία, η Αγγλία έχει στο ρόστερ της πολλούς νεαρούς παίκτες με τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Ας μην ξεχνάμε πως η Αγγλία άφηνε συχνά εκτός ενδεκάδας σημαντικούς παίκτες όπως οι Σάντσο, Ράσφορντ και Φόντεν".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ