ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζέραρντ: Το αρνητικό σερί δύο μηνών και η ευθύνη που βαραίνει τις πλάτες του

Ο Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι | 22 Μαΐου 2022
Ο Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι | 22 Μαΐου 2022 @2022 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Το αρνητικό σερί δύο μηνών χωρίς νίκη για την Αλ Ετιφάκ, η ευθύνη που βαραίνει τις πλάτες του Στίβεν Τζέραρντ και η αλλαγή αγωνιστικής εικόνας που θα έρθει μέσα από τις χειμερινές μεταγραφές. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν βιώνει τις καλύτερες προπονητικές του μέρες στη Σαουδική Αραβία, με την κλεψύδρα της απόλυσης να αδειάζει επικίνδυνα.

Το καλοκαίρι του 2023 ο Στίβεν Τζέραρντ αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της Αλ Ετιφάκ, με συνέπεια να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία και να γίνει, παράλληλα, ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές παγκοσμίως.

Η πορεία του, ωστόσο, στο πρωτάθλημα της χώρας του Κόλπου κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι. Τους τελευταίους δύο μήνες η ομάδα του αγνοεί τη χαρά της νίκης, μετρώντας πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στα εννιά ματς που έχει δώσει, με απολογισμό εννιά γκολ κατά και -μόλις- τρία υπέρ.

Πλέον, βρίσκεται 25 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αλ Χιλάλ στη Saudi Pro League, με την κλεψύδρα της απόλυσης να αδειάζει επικίνδυνα, την ώρα που ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά το πρόσφατο ανεπιτυχές αποτέλεσμα με την Αλ Χαζέμ (1-1) παραδέχθηκε: "Είμαι ο πρώτος που έχει την ευθύνη και δεν θα κατηγορήσω κανέναν".

Είναι γεγονός ότι οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας δεν φείδονται χρημάτων, αφού στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι ξόδεψαν 873,5 εκατ. ευρώ, με τον Στίβεν Τζέραρντ να ψάχνει στην ενίσχυση την αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της Αλ Ετιφάκ.

"Πρέπει να δείξουμε σε αυτό το παράθυρο, αλλά και στο παράθυρο του καλοκαιριού, ότι το εννοούμε και ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην κορυφή του πρωταθλήματος και όχι εκεί που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή", τόνισε πρόσφατα ο πρώην προπονητής των Ρέιντζερς και Άστον Βίλα.

Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν η διοίκηση της ομάδας κάνει πράξη το αίτημά του ή ο θρύλος της Λίβερπουλ μετράει μέρες στη Μέση Ανατολή.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ