SERIE A

Τζένοα - Ρόμα 0-2: Ο 18χρονος Αφένα-Γκιαν χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Μουρίνιο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην αναμέτρηση της Ρόμα με την Τραμπζονσπόρ
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην αναμέτρηση της Ρόμα με την Τραμπζονσπόρ © 2021 AP IMAGES

Μετά από δύο σερί ήττες η Ρόμα επέστρεψε στις επιτυχίες στην Serie A, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να επικρατεί 2-0 εκτός έδρας της Τζένοα χάρη στο εκπληκτικό κρεσέντο του 18χρονου Γκανέζου επιθετικού, Αφένα-Γκιαν.

Απόδραση από το "Μαράσι" το βράδυ της Κυριακής (21/11) για την Ρόμα. Η ομάδα του Μουρίνιο ταξίδεψε στον ιταλικό Βορρά με ένα "πρέπει" στις αποσκευές της μετά από τις δύο διαδοχικές ήττες που είχε πριν από τη διακοπή απέναντι σε Μίλαν (1-2 εντός) και Βενέτσια (2-3 εκτός) και το φινάλε την βρήκε απίστευτα ανακουφισμένη.

Και αυτό γιατί παρότι συνάντησε μεγάλες δυσκολίες κοντρα στην Τζένοα του Αντρέι Σεβτσένκο (ντεμπούτο) μπόρεσε να επιβληθεί με εντυπωσιακό στιλ στο φινάλε, με τον Αφένα-Γκιάν να μπαίνει στο ματς στο 75', όντας η πρώτη αλλαγή των λύκων, και να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας του, για να χαρίσει τη νίκη στους Ρωμαίους με τον ίδιο να γίνεται ο πρώτος παίκτης γεννημένος το 2003 που σκοράρει σε επίπεδο Serie A.

Στα της αναμέτρησης, οι τζαλορόσι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς (είχαν 19 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων 4 εντός εστίας, έναντι μόλις 1 τελικής προσπάθειας των γκριφόνι), ωστόσο χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο για να έρθει η λύτρωση.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε στο 75' την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο αντικαθιστώντας τον Σομουρόντοφ με τον Αφένα-Γκιάν και ο 18χρονος Γκανέζος επιθετικός τον δικαίωσε και με το παραπάνω: στο 82' δέχτηκε υπέροχη ασίστ από τον Μιχιταριάν και εκτέλεσε με αψεγάδιαστο δεξί πλασέ τον Σιρίγκου ενώ στο 90+4' έγραψε το τελικό 2-0 με ασύλληπτη βολίδα εκτός περιοχής.

Να σημειωθεί πως οι Ρωμαίοι ανέβηκαν με αυτό το τρίποντο στην 5η θέση του πίνακα και πλησίασαν σε απόσταση τριπόντου την πρώτη τετράδα, ενώ στον αντίποδα η Τζένοα συμπλήρωσε μία δεκάδα αγώνων στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη, μετρώντας σε αυτό το διάστημα 6 ισοπαλίες και 4 ήττες.

ΤΖΕΝΟΑ: Σιρίγκου, Σαμπέλι (84' Γκιλιόνε), Μπιράσκι (84' Μπιάνκι), Μασιέλο, Βάσκεθ, Καμπιάσο, Στουράρο (90' Μπούκσα), Μπαντέλι (90' Γκαλντάμες) Ροβέλα, Πάντεφ (63' Ερνάνι), Εκούμπαν

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κουμπούλα (87' Σμόλινγκ), Ιμπάνεθ, Κάρσντορπ, Πελεγκρίνι (93' Μπόβου), Βερτού, Ελ Σααραουί, Μιχιταριάν, Σομουρόντοφ (75' Αφένα-Γκιαν), Έιμπραχαμ

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Αταλάντα - Σπέτσια 5-2

Λάτσιο - Γιουβέντους 0-2

Φιορεντίνα - Μίλαν 4-3

Σασουόλο - Κάλιαρι 2-2

Μπολόνια - Βενέτσια 0-1

Σαλερνιτάνα - Σαμπντόρια 0-2

Ίντερ - Νάπολι 3-2

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΡΟΜΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ