ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3

Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Μπενίτες (3' & 26'), ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αλκαζάρ κερδίζοντας με 3-0 τον Τύρναβο. Ωστόσο η σημαντικότερη είδηση ήταν η επιστροφή του Μάικλ Ολαϊτάν στην ενεργό δράση μετά από απουσία 10 μηνών.

Ο Τύρναβος υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο "Αλκαζάρ" για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας και με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη πριν την έναρξη της αναμέτρησης και επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής, αν και οι γηπεδούχοι στάθηκαν αρκετά καλά στο ματς τηρουμένων των αναλογιών.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μπενίτες ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού, καθώς πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα (3' & 26') είχε προλάβει να σκοράρει δις, με ισάριθμες ατομικές ενέργειες.

Στην επανάληψη ο Τύρναβος ήταν πιο τολμηρός αλλά... τράκαρε πάνω στον Μέγκιερι στις 2-3 καλές προϋποθέσεις που δημιούργησε για να μειώσει το σκορ. Ο Μιλιβόγεβιτς στο 84' σημείωσε το τελικό 3-0, επιστρέφοντας στην δράση μετά από αποχή σχεδόν 40 ημερών εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο.

Ωστόσο η σημαντικότερη στιγμή της αναμέτρησης ήταν η επανεμφάνιση του Μάικλ Ολαϊτάν στους αγωνιστικούς χώρους μετά από απουσία σχεδόν 10 μηνών. Τον Μάρτιο του 2014 ο Νιγηριανός είχε σοκάρει το πανελλήνιο όταν κατέρρευσε στο ντέρμπι του Φαλήρου με τον Παναθηναϊκό, καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά από μια σειρά εξονυχιστικών εξετάσεων, υπέφερε από ιογενή μυοκαρδίτιδα.

Το τελευταίο διάστημα ο Ολαϊτάν είχε συνέλθει πλήρως και ακολουθούσε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Κόντρα στον Τύρναβο είδε την υπομονή και την προσπάθεια του να εξαργυρώνονται με τον τρόπο που ονειρεύεται κάθε αθλητής που ξεπερνά μια τέτοια περιπέτεια. Στο 62ο λεπτό, ο Νιγηριανός πέρασε στο γήπεδο αντί του Μπενίτες, σε μια στιγμή που σίγουρα θα του δώσει τεράστια ψυχολογική ώθηση για να συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και πολλούς μήνες προκειμένου να ξαναβάλει την καριέρα του σε ράγες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Λάρισας "Αλκαζάρ"

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Τύρναβος (Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Στεργιανός, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Χαλούλος, Ντατίδης (46' Μιλουτίνοβιτς), Ιβανίδης, Γεωργίου, Παπασάββας, Ποκόνγκ, Ότα (46' Σολφερίνο).

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Σαλίνο, Βούρος, Σιόβας, Γιαννούλης, Πελέ (63' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν (72' Μιλιβόγεβιτς), Ντουρμάζ, Μπενίτες (62' Ολαϊτάν), Διαμαντάκος.

Γκολ: - / 3' & 26' Μπενίτες, 84' Μιλιβόγεβιτς

Κάρτες: 51' Γεωργίου / -

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Μπενίτες και Ολαϊτάν έκλεψαν την παράσταση

Με δεδομένη την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, το ενδιαφέρον στο Αλκαζάρ αφορούσε αποκλειστικά μέχρι πιο σημείο μπορεί να προβληματίσει τον Ολυμπιακό ο Τύρναβος, αλλά και το πως θα λειτουργήσουν στον -κακό- αγωνιστικό χώρο οι Πειραιώτες σε σύστημα 4-4-2 και με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους.

Μέγκιερι, Σαλίνο, Βούρος, Γιαννούλης, Πελέ, Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν, Ντουρμάζ, Μπενίτες και Διαμαντάκος, δηλαδή όλη η ενδεκάδα πλην του Σιόβα, δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής την φετινή σεζόν (ειδικά για τον μέχρι πρότινος "τελειωμένο" Πελέ ήταν τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά φέτος), επομένως για τον Περέιρα ήταν μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Ο Χαραλαμπίδης χρησιμοποίησε τους περισσότερους από τους βασικούς παίκτες του και οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό στο γήπεδο: αρχικά να αμυνθούν όσο καλύτερα γίνεται και δευτερευόντως να ψάξουν για κάποια κόντρα.

Ωστόσο μόλις στο 3' τα σχέδια τους χάλασε ο Μπενίτες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή σαν... ταύρος και αφού πέρασε 4 αντιπάλους πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Πρίφτη βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος (ξεκινώντας από οριακή θέση οφσάιντ πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή) διπλασίασε τα τέρματα του -και φυσικά αυτά των Πειραιωτών- στο 26ο λεπτό, με το 0-2 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Το πρόβλημα του Τύρναβου ήταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και σαν αποτέλεσμα βρισκόταν συνεχώς σε παθητική στάση. Με την είσοδο των Μιλουτίνοβιτς και Σολφερίνο από το ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι κάπως ζωντάνεψαν στην επιθετικά, έστω και αν οι προσπάθειες του Βόσνιου εκτός περιοχής δεν βρήκαν στόχο. Ο Παπασάββας στο 57' είχε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, ωστόσο ο Μέγκιερι έδειξε να βρίσκεται σε ετοιμότητα και έσωσε την εστία του.

Ο Ολυμπιακός ήταν φυσιολογικό να μην έχει καλό ρυθμό, καθώς η ενδεκάδα του στερούνταν χημείας σε ομαδικό επίπεδο αλλά και ρυθμού σε ατομικό. Στο 62ο λεπτό ήταν ίσως η πιο σημαντική στιγμή του αγώνα, καθώς ο Μάικλ Ολαϊτάν πάτησε ξανά χορτάρι σε επίσημο ματς μετά από περίπου 10 μήνες και την κατάρρευση του τον Μάρτιο του 2014 στο ντέρμπι του Φαλήρου με τον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό, μα κυρίως για τον νεαρό Νιγηριανό που δείχνει πως κατάφερε να βγει νικητής από αυτή την μεγάλη περιπέτεια υγείας που (ξε)πέρασε με την ιογενή μυοκαρδίτιδα.

Το παιχνίδι ήταν ανοικτό, ο Τύρναβος πιο τολμηρός σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς έστω και χωρίς να εντυπωσιάζει. Στο 84' ο Μιλιβόγεβιτς (πρώτο παιχνίδι του Σέρβου μετά από απουσία 1,5 μήνα εξαιτίας τραυματισμού) έγραψε το 0-3 από ασίστ του Ντουρμάζ, ενώ ο Μέγκιερι δύο λεπτά αργότερα έπεσε σωτήρια στα πόδια του Αλεξίου. Τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος του 90λεπτου, με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά να σφραγίζει από το πρώτο ματς την πρόκριση του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η φάση του αγώνα

Δεν είναι ακριβώς φάση, αλλά σίγουρα η κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης. Και βέβαια αναφερόμαστε στο 62ο λεπτό, όταν και ο Ολαϊτάν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μπενίτες. Οι λόγοι της επιλογής είναι όσα εξηγήσαμε στον πρόλογο της αναμέτρησης.

Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Εύκολο απόγευμα για τον Λαμπρόπουλο, που χρησιμοποίησε μονάχα μια φορά τις κάρτες του, κρατώντας το ματς στον πειθαρχικό τομέα. Λάθος του η μη υπόδειξη φάουλ σε καλό σημείο και υπέρ του Παπασάββα (παράβαση ο Σαλίνο) στο πρώτο μέρος, ενώ ο Μπενίτες στο δεύτερο γκολ φεύγει από οριακή θέση οφσάιντ πριν καλύψει πολλά μέτρα με την μπάλα και σκοράρει. Φάση που ωστόσο "ανήκει" στον δεύτερο βοηθό. Όλες οι υπόλοιπες υποδείξεις του Λαμπρόπουλου στο ματς ήταν σωστές στο συντριπτικό ποσοστό τους.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

"Καθάρισε" από νωρίς την μπουγάδα για τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 3' και το 26'. Ο Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες έχει όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται ένας φορ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και εφόσον δουλέψει στις αγωνιστικές αδυναμίες που έχει, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε έναν παίκτη πρώτης γραμμής για τους Πειραιώτες.

Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Πραξιτέλης Βούρος αγωνίστηκε για τέταρτη φορά φέτος στο Κύπελλο Ελλάδας, με όλες τις συμμετοχές του να είναι 90λεπτες (έχει άλλα 12 λεπτά κόντρα στην Καλλονή για την Super League). Για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε καλά στοιχεία και σίγουρα αξίζει να έχει την ανάλογη προσοχή στο μέλλον. Σωστές τοποθετήσεις, ψυχραιμία με την μπάλα στα πόδια, χωρίς περιττές ενέργειες, σοβαρός και συγκεντρωμένος σε όλο το παιχνίδι, ο 20χρονος στόπερ έκανε ένα ακόμη καλό ματς με τα ερυθρόλευκα.

Τύρναβος - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Σίγουρα είναι άδικο να κρίνεις αυστηρά παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και μοιραία αγωνιστικό ρυθμό. Ωστόσο ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν είχε μια... άγευστη παρουσία στο "Αλκαζάρ" και δεν κατάφερε να κερδίσει πόντους όσον αφορά το μέλλον του στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ