ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τβέντε - Άγιαξ 3-1: Κατρακύλας συνέχεια για τον Αίαντα

Τβέντε - Άγιαξ 3-1: Κατρακύλας συνέχεια για τον Αίαντα
PRINT SCREEN

Η καταστροφική εκκίνηση του Άγιαξ στη φετινή Eredivisie συνεχίζεται, με τον αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League να γνωρίζει την ήττα με 3-1 στην έδρα της Τβέντε και να συμπληρώνει τρία ματς στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη.

Ο Άγιαξ καμαρώνει για το γεγονός πως διαθέτει μία τεράστια ιστορία όχι μόνο στο ολλανδικό αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως αυτό που βλέπουν φέτος οι φίλοι του στον αγωνιστικό χώρο δεν θυμίζουν Αίαντα σε καμία περίπτωση.

Οι δύο διαδοχικές εκτός έδρας ισοπαλίες απέναντι σε Εξέλσιορ (2-2) και Φορτούνα Σιτάρντ (0-0) σε συνδυασμό με τις άσχημες εμφανίσεις είχαν θορυβήσει πολυ τον κόσμο του, όμως τα χειρότερα ήρθαν για την ομάδα του Μορίς Στέιν το απόγευμα της Κυριακής (17/09) όπου δέχτηκε μία ξεγυρισμένη τριάρα από την Τβέντε.

Οι Ροτς και Στέιν έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στους γηπεδούχους στα πρώτα 11 λεπτά, με τον Μπρόμπεϊ να δίνει προσωρινά ελπίδες στην ομάδα του μειώνοντας το σκορ στο 35' αλλά τον Ουνούβαρ να δίνει τη χαριστική βολή στον Άγιαξ στο 79ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Σημειώνεται πως η συγκομιδή των 4 βαθμών σε τέσσερα ματς συνιστά τη χειρότερη εκκίνηση για τον Άγιαξ στο πρωτάθλημα μετά από το 1965 ενώ συνολικά είναι η τρίτη χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία της ομάδας του Άμστερνταμ, με τον Μορίς Στέιν να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στον πάγκο έχοντας μπροστά τους ματς-φωτιά με Μαρσέιγ και Φέγενορντ.

Η σύνθεση του Άγιαξ: Γκόρτερ, Ρεντς (46' Γκάι), Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς (76' Μπόργκες), Μάνσβερκ (46' Τέιλορ), Άκπομ (64' Μικαουτάτζε), Μπέρχουας (76' Φαν ντεν Μπόμεν), Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ