ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Τσιμίκας, ο τρίτος Έλληνας που κατακτά τρόπαιο στην Αγγλία και ο δεύτερος με League Cup

Ο Κώστας Τσιμίκας με το τρόπαιο του League Cup
Ο Κώστας Τσιμίκας με το τρόπαιο του League Cup GLYN KIRK/AFP

Ο Κώστας Τσιμίκας έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο "Γουέμπλεϊ" αφου με τη νίκη 11-10 στα πέναλτι επί της Τσέλσι έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας παίκτης που κατακτά τίτλο στο Νησί και ο δεύτερος που σηκώνει το τρόπαιο του League Cup.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο Νησί επικρατώντας 11-10 στα πέναλτι της Τσέλσι στον τελικό του League Cup που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής (27/2) στο "Γουέμπλεϊ" και μαζί της ανέβηκε στον ουρανό της δόξας ο Κώστας Τσιμίκας, που πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο στη δεύτερη σεζόν του στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο τίτλος μάλιστα αυτός γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερος για τον πρώην αριστερό μπακ του Ολυμπιακού αφού έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σηκώνει το συγκεκριμένο τρόπαιο και πρώτος μετά από τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο ιστορικός κάπτεν της Εθνικής Ελλάδας του 2004 που σήκωσε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ήταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σήκωσε το League Cup, κάτι που έγινε μάλιστα πριν από ακριβώς 22 χρόνια: στις 27 Φεβρουαρίου του 2000 όταν η ομάδα του, η Λέστερ, επιβλήθηκε στον τελικό με 2-1 της Τρανμίρ.

Έναν χρόνο νωρίτερα (1999), ο "Τέο" ήταν ο πρώτος Έλληνας που πήρε μέρος και σε τελικό League Cup, πάλι με την Λέστερ, χάνοντας τότε με 1-0 από την Τότεναμ, ενώ το 2004 ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έφτασε και εκείνος στον τελικό με τη φανέλα της Μπόλτον χάνοντας ωστόσο με 2-1 από την Μίντλεσμπρο στον τελικό που έγινε στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ (είχε μπει αλλαγή στο 87ο λεπτό).

Ο Τσιμίκας έγινε συνολικά ο τρίτος Ελληνας που κατέκτησε τίτλο στο Νησί, αφού μεταξύ εκείνου και του Θοδωρή Ζαγοράκη έχει μεσολαβήσει η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τον νυν στόπερ του Ολυμπιακού να έχει αναδειχτεί τροπαιούχος στον αρχαιότερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικο θεσμό πριν δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου 2020 όταν ως παίκτης της Άρσεναλ (μπήκε αλλαγή στον τελικό) πανηγύρισε το τρόπαιο με την επικράτηση των κανονιέρηδων με 2-1 επί της συμπολίτισσας Τσέλσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως κοντά στην κατάκτηση του FA Cup έφτασε και ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος συμμετείχε σε δύο σερί τελικούς με τη φανέλα της Νιούκαστλ, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει το τρόπαιο αφού οι καρακάξες γνώρισαν την ήττα από την Άρσεναλ το 1998 (0-2) και από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 (0-2) με αμφότερους τους τελικούς να διεξάγονται στο Γουέμπλεϊ.

TAGS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ LEAGUE CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ