ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τσιμίκας: Αποκάλυψε πώς απέκτησε το προσωνύμιο "Greek Scouser" στην Λίβερπουλ

Τσιμίκας: Αποκάλυψε πώς απέκτησε το προσωνύμιο "Greek Scouser" στην Λίβερπουλ
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε στο επίσημο match programme της Λίβερπουλ για το πώς "κόλλησε" δίπλα του το παρατσούκλι "Greek Scouser" ενώ αναφέρθηκε στο σύνθημα που τραγουδούν για χάρη του οι οπαδοί αλλά και την ομορφότερη στιγμή με τους ρεντς.

Ο Κώστας Τσιμίκας διάγει αισίως την τρίτη σεζόν του στο Άνφιλντ με την κόκκινη φανέλα και η περυσινή ήταν χωρίς αμφιβολία εκείνη που τον εκτόξευσε στα μάτια και στη συνείδηση του κόσμου της ομάδας.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρίσει το τρόπαιο του FA Cup στην Λίβερπουλ χάρη σε εύστοχο πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι, σε μία χρονιά που τον βρήκε να καθιερώνεται ως ο "Greek Scouser" της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ (σ.σ. Scousers αποκαλούνται οι φίλοι της Λίβερπουλ) και να ακούει το όνομά του να γίνεται τραγούδι στα χείλη των οπαδών.

Πώς όμως προέκυψε το προσωνύμιο "Greek Scouser" που αποτελεί σήμα-κατατεθέν του και τι γνώμη έχει για το " 'Tsimi, Tsimi, Tsimi, oh Kostas Tsimikas, his passport says he's Greek but we know he is Scouse", που τραγουδιέται στο ρυθμό του "Gimme Gimme Gimme" των ABBA;

"Ήμουν με τον φίλο μου τον προπονητή φυσικής κατάστασης στο γυμναστήριο του γηπέδου και μου λέει κάποια στιγμή: "Εσύ είσαι ο Έλληνας scouser". Μου άρεσε πολύ αυτό που είπε, για να είμαι ειλικρινής.

Για αυτό το δημοσίευσα στο Instagram και μετά από αυτό έγινε το όνομά μου. Αυτόματα!" Είμαι και πολύ χαρούμενος και για το τραγούδι που βγήκε για μένα.

Δεν το έχω ακούσει ακόμα στο γήπεδο και ανυπομονώ να το ακούσω από τους οπαδούς μέσα στο Άνφιλντ. Νομίζω πως το "Tsimi, Tsimi, Tsimi" είναι καλύτερο από το αυθεντικό τραγούδι.

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και αυτό κάνει την παρουσία μου στην Λίβερπουλ ξεχωριστή", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις καλύτερες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις που έχει μέχρι στιγμής από την παρουσία του στο Μέρσεϊσαϊντ με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ο Τσιμίκας στάθηκε στα δύο τρόπαια που πανηγύρισε μέσα στο 2022 στο "Γουέμπλεϊ" απέναντι στην Τσέλσι:

"Οι καλύτερες αναμνήσεις μου μέχρι στιγμής είναι από την κατάκτηση του League Cup και του FA Cup. Για μένα προσωπικά ήταν το εύστοχο πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ.

Έτρεξα προς τους οπαδούς μας και πανηγυρίσαμε μαζί το τρόπαιο επειδή ο κάθε παίκτης ξεχωριστά και ο κάθε φίλος της ομάδας ξεχωριστά ήθελαν πάρα πολύ το το Κύπελλο.

Ήμουν πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο και ελπίζω στο μέλλον να πανηγυρίσουμε και άλλα τρόπαια μαζί ώστε να έχω ακόμα καλύτερες αναμνήσεις".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ