ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Τα πρώτα πλάνα του Τοντ Μπόλι για τη μεταγραφική ενίσχυση των μπλε

Ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι, στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Γουλβς στο Στάμφορντ Μπριτζ | 7 Μαΐου 2022
Ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι, στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Γουλβς στο Στάμφορντ Μπριτζ | 7 Μαΐου 2022 @2022 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Ο εν δυνάμει νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι, δεν θέλει να χάσει χρόνο και ετοιμάζεται για ραντεβού με τον Τόμας Τούχελ για να καταστρώσουν τα πλάνα ενόψει της νέας σεζόν, με τα αγγλικά μίντια να κάνουν λόγο για μεταγραφές από το πάνω ράφι.

Οι τελευταίοι μήνες έχουν βρει την Τσέλσι να κολυμπάει μέσα στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια λόγω της αποχώρησης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από το τιμόνι της (πληρώνοντας τις συνέπειες από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν), με τον Τόμας Τούχελ από την πλευρά του να δίνει μάχη ώστε όχι μόνο να μη βουλιάξει το πλοίο αγωνιστικά αλλά να το οδηγήσει με ασφάλεια σε λιμάνι στο φινάλε της σεζόν.

Είναι σε καλό δρόμο, από τη στιγμή που οι μπλε είναι μία ανάσα από το να κλειδώσουν την παρουσία τους στο νέο Champions League ενώ διεκδικούν και το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας το ερχόμενο Σάββατο (14/5) απέναντι στην Λίβερπουλ, ενώ τα καλύτερα νέα για τον Γερμανό ήρθαν πριν από λίγα 24ωρα.

Αυτά φυσικά που είχαν να κάνουν με τις έντονες ζυμώσεις που έλαβαν χώρα σε διοικητικό επίπεδο, με την Τσέλσι να κάνει γνωστό τα ξημερώματα του Σαββάτου πως ο Τοντ Μπόλι είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μπλε, ο Τοντ Μπόλι και η ομάδα της οποίας ηγείται θα καταβάλλει το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών (2,93 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, ενώ από εκεί και πέρα δεσμεύτηκε για την καταβολή ενός πολύ μεγάλου ποσού, ύψους 1.75 δισεκατομμυρίων λιρών (2,05 δισεκατομμυρίων ευρώ), που θα πάει για επένδυση προς όφελος του συλλόγου.

Τα πρώτα σχέδια του Μπόλι περιλαμβάνουν...ενίσχυση

Για την πρόθεση της Τσέλσι να προχωρήσει σε μετακόμιση σε νέο ποδοσφαιρικό σπίτι έχουν γραφτεί αρκετά ανά καιρούς, ωστόσο στην παρούσα φάση ο νέος ιδιοκτήτης έχει στο μυαλό του να θωρακίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα του δυτικού Λονδίνου λαμβάνοντας υπόψη τις απώλειες που είχε τους τελευταίους μήνες.

Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ και ο Αντρέας Κρίστενσεν δεν περίμεναν να δουν τι θα γινόταν με τη διάδοχη κατάσταση του Αμπράμοβιτς (η Τσέλσι δεν είχε δικαίωμα να διαπραγματεύεται με παίκτες τους τελευταίους μήνες) και έδωσαν τα χέρια με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα ενόψει της νέας σεζόν, με τους μπλε να "τρέχουν" για να μην έχουν νέες απώλειες.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Οι Θέσαρ Αθπιλικουέτα και Μάρκος Αλόνσο είναι έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου αν δεν γίνει κάτι το συγκλονιστικό, με το νέο ιδιοκτήτη να έχει -σύμφωνα με την Daily Mail- στην κορυφή της ατζέντας του τις περιπτώσεις των ανανεώσεων δύο ακόμα πρωτοκλασάτων στελεχών: των Μέισον Μάουντ και Ρις Τζέιμς.

Δεν θα μείνει όμως μόνο εκεί, με την "Standard" να αποκαλύπτει πως ο Αμερικανός επιχειρηματίας θέλει να μπει δυναμικά στην Τσέλσι και για το λόγο αυτό θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του Τόμας Τούχελ, με τον Γερμανό προπονητή να έχει ήδη ζητήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς, παίκτες για μπακ-άπ στα πλάγια της άμυνας αλλά και ενίσχυση στην επίθεση.

Την ίδια ώρα τα σχέδιά του στην μεσαία γραμμή θα εξαρτηθούν από τις αποχωρήσεις ενώ υπάρχει και το μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με την παραμονή ή όχι του Ρομέλου Λουκάκου, που ναι μεν είναι πρώτος σκόρερ της Τσέλσι με 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αλλά μόνο πετυχημένος δεν είναι στην πρώτη του σεζόν στους μπλε μετά την επιστροφή του στην Αγγλία.

Σύμφωνα πάντως με τα αγγλικά μίντια, η αρχή στη μεταγραφική αντεπίθεση της Τσέλσι θα γίνει με το ραντεβού του Τούχελ με τον νέο ιδιοκτήτη, με τον Γερμανο προπονητή να το έχει ζητήσει και τον Αμερικανό επιχειρηματία να το περιμένει για να στείλει και το μήνυμα για οριστικό γύρισμα σελίδας στους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ