ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι -Σέφιλντ Γουένσντεϊ: Το VAR "έσωσε" τον διαιτητή που έδωσε πέναλτι-φάντασμα

Τσέλσι -Σέφιλντ Γουένσντεϊ: Το VAR "έσωσε" τον διαιτητή που έδωσε πέναλτι-φάντασμα

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ φλέρταρε με το 1-0 κόντρα στην Τσέλσι όταν κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή να κάνει ωστόσο χρήση του VAR και να ακυρώνει σωστά την αρχική του απόφαση (VIDEOS).

Στην Premier League δεν έχουμε ακόμα χρήση της τεχνολογίας VAR για τη βοήθεια των διαιτητών σε "δύσκολες φάσεις", όμως σε ματς Κυπέλλου Αγγλίας και League Cup γίνεται πειραματική χρήση και στο ματς της Τσέλσι με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ για τον 4ο γύρο του FA Cup έσωσε τον διαιτητή από μεγάλο λάθος.

Και αυτό γιατί ο άρχοντας του αγώνα υπέδειξε στο 21ο λεπτό πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων σε τάκλιν του Αμπαντού μέσα στη μεγάλη περιοχή της Τσέλσι, για να γίνει όμως χρήση του VAR και να πάρει πίσω την απόφασή του, από τη στιγμή που φαινόταν ξεκάθαρα πως είχε κόψει καθαρά τη μπάλα.

Η ειρωνία είναι πως λίγα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι η Τσέλσι, μόνο που αυτή τη φορά δεν υπήρχε η παραμικρή αμφισβήτηση στην ανατροπή του Αθπιλικουέτα και ο Ουίλιαν ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 26', για να φτάσει τα 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των Λονδρέζων.

Στο δεύτερο μέρος οι "μπλε", για τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν (βασικός, πήρε τη θέση του ο Ζιρού στο 82') βρήκαν άλλα δύο γκολ με τους Χάντσον-Οντόι (64') και Ουίλιαν (83') και έτσι σφράγισαν άνετα το εισιτήριο για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Αγγλίας.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ