ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Ο Τιάγκο Σίλβα μπήκε σε ξεχωριστό κλαμπ παικτών στο Champions League

Ο Τιάγκο Σίλβα με τη φανέλα της Τσέλσι κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος με την Λέστερ (18 Μαΐου 2021)
Ο Τιάγκο Σίλβα με τη φανέλα της Τσέλσι κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος με την Λέστερ (18 Μαΐου 2021) @ 2021 PETER CZIIBORRA/ASSOCIATED PRESS

Με την παρουσία του στην 11άδα της Τσέλσι για το ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Τιάγκο Σίλβα έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που παίζει δύο διαδοχικούς τελικούς με ισάριθμες διαφορετικές ομάδες.

Έναν χρόνο πριν, δεν μπόρεσε να αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης στην Λισσαβώνα, καθώς ως μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου.

Ωστόσο, ο Τιάγκο Σίλβα θα έχει μία νέα ευκαιρία απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, με τον Τόμας Τούχελ να του δίνει φανέλα βασικού στην Τσέλσι στον τελικό του "Ντραγκάο" και να τον βάζει αυτόματα μέσα σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ στην ιστορία του Champions League.

Αυτό στο οποίο βρίσκονται παίκτες που έχουν παίξει σε δύο σερί τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με ισάριθμες διαφορετικές ομάδες, με τον Βραζιλιάνο στόπερ να γίνεται ο πέμπτος κατά σειρά.

Είχαν προηγηθεί οι Μαρσέλ Ντεσαγί (Μαρσέιγ - Μίλαν), Πάουλο Σόουζα (Γιουβέντους - Ντόρτμουντ), Σαμουέλ Ετό (Μπαρτσελόνα - Ίντερ) και Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης), με τον Σίλβα να μπορεί φυσικά να καμαρώνει για το γεγονός ότι βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός πως παίρνει δεύτερη διαδοχική ευκαιρία από τον ίδιο προπονητή, καθώς ο Τούχελ ήταν πέρυσι στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Τιάγκο Σίλβα να γίνεται επίσης ο γηραιότερος παίκτης της Τσέλσι που παίρνει μέρος σε ευρωπαϊκό τελικό (σε ηλικία 36 ετών και 249 ημερών) παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Κλοντ Μακελελέ (ήταν 35 ετών και 93 ημερών όταν είχε αγωνιστεί στον τελικό του Champions League το 2008 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ