LEAGUE CUP

Τσέλσι - Νιούκαστλ 4-2 πεν. (1-1 κ.δ): Οι μπλε πήραν το θρίλερ και το εισιτήριο για τους "4" του League Cup

Ο Μούντρικ πανηγυρίζει γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Νιούκαστλ για το League Cup | 19 Δεκεμβρίου 2023
Ο Μούντρικ πανηγυρίζει γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Νιούκαστλ για το League Cup | 19 Δεκεμβρίου 2023 @2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Νιούκαστλ κρατούσε σφιχτά στα χέρια της το εισιτήριο για τα ημιτελικά του League Cup όμως η Τσέλσι ισοφάρισε στο 90+2', για να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι και να πάρει εκείνη τη μεγάλη πρόκριση επικρατώντας με 4-2 στη ρωσική ρουλέτα.

Το θρίλερ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" βάφτηκε μπλε. Τσέλσι και Νιούκαστλ πήραν μέρος σε ένα άγριο μπρα ντε φερ με έπαθλο μία θέση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του League Cup και μετά από ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στη ρωσική ρουλέτα, ήταν η ομάδα του Ποτσετίνο εκείνη που πανηγύρισε δείχνοντας μεγαλύτερη ευστοχία αλλά και ψυχραιμία στα φινάλε.

Αυτό δεν ήρθε στην κανονική διάρκεια, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1. Η Νιούκαστλ προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με όμορφο πλασέ του Κάλουμ Γουίλσον μετά από τραγικό λάθος του Μπαντιασίλ, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμά της μέχρι το τελικό σφύριγμα παρότι έφτασε πολύ κοντά στη νίκη-πρόκριση.

Οι Λονδρέζοι άσκησαν πίεση στο δεύτερο μέρος (15-4 οι τελικές, 78%-22% η κατοχή) και χρησιμοποίησαν μάλιστα για πρώτη φορά τον Ενκουνκού (από τις πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού που όμως υπέστη τραυματισμό στην αρχή της σεζόν), για να έρθει η φάση της λύτρωσης στο 92ο λεπτό.

Τότε που έγινε σέντρα από τα δεξιά και ο Τρίπιερ έκανε άσχημο κοντρόλ, για να βρει την ευκαιρία ο Μούτρικ να μπει στην πορεία της μπάλας και να εκτελέσει τον Ντουμπράβκα, για να γράψει το 1-1 και να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Εκεί οι γηπεδούχοι είχαν "4 στα 4" την ώρα που οι καρακάξες είδαν δύο παίκτες τους να μην βρίσκουν δίχτυα (Τρίπιερ, Ρίτσι), για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 που έστειλε τους Λονδρέζους ένα βήμα πριν από τον τελικό της διοργάνώσης.

Όσον αφορά στα άλλα δύο ματς της βραδιάς, η Φούλαμ πήρε μεγάλη πρόκριση στο "Γκούντισον Παρκ" αφού μετά από το 1-1 με την Έβερτον στο 90λεπτο, επιβλήθηκε με 7-6 στα πέναλτι, ενώ η Μίντλεσμπρο επικράτησε άνετα με 3-0 της Πορτ Βέιλ.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προημιτελικών

  • Έβερτον - Φούλαμ 6-7 πεν. (1-1 κ.δ) (82' Μπέτο / 41' αυτ. Κιν)
  • Πορτ Βέιλ - Μίντλεσμπρο 0-3 (11' Χάουσον, 23' Ρότζερς, 53' Κρουκς)
  • Τσέλσι - Νιούκαστλ 4-2 πεν. 1-1 κ.δ. (90+2' Μούντρικ / 16' Γουίλσον)
  • 20/12 22:00 Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ
TAGS LEAGUE CUP ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΕΒΕΡΤΟΝ ΤΣΕΛΣΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ