LEAGUE CUP

Τσέλσι - Μίντλεσμπρο 6-1: Πέρασε σαν σίφουνας στον τελικό του League Cup

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μίντλεσμπρο σε αγώνα για το League Cup | 23 Ιανουαρίου 2024
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μίντλεσμπρο σε αγώνα για το League Cup | 23 Ιανουαρίου 2024 @2024 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Όντας εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος όπου πέτυχε τέσσερα γκολ, η Τσέλσι διέλυσε με 6-1 την Μίντλεσμπρο στο "Στάμφορντ Μπριτζ" στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του League Cup και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο "Γουέμπλεϊ".

Η νίκη της Μίντλεσμπρο με 1-0 στο "Ρίβερσαϊντ" για τον πρώτο ημιτελικό του League Cup έκανε πολλούς να πιστέψουν πως η ρεβάνς στο "Στάμφορντ Μπριτζ" θα ήταν γεμάτη σασπένς, όμως η Τσέλσι είχε ολότελα διαφορετική άποψη.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έκανε το καλύτερο παιχνίδι της από την αρχή της σεζόν και έφτασε σε ένα εμφατικό 6-1 επί της "Μπόρο", για να πάρει έτσι το εισιτήριο για τον τελικό της 25ης Φεβρουαρίου στο "Γουέμπλεϊ" όπου θα διεκδικήσει -απέναντι σε Λίβερπουλ ή Φούλαμ- το 6ο τρόπαιο στην ιστορία της και πρώτο μετά από το 2015.

Το ματς

Ουσιαστικά, η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε από το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο η Τσέλσι επέβαλε πλήρως την κυριαρχία της στο χορτάρι και μετέτρεψε σε γκολ και τις τέσσερις τελικές εντός στόχου που είχε. Στο 15ο λεπτό ο Χάουσον προσπάθησε να σταματήσει τον Μπρόγια από το να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά άνοιξε άθελά του το σκορ για τους μπλε (αυτογκόλ), που στο 29' είχαν ήδη κάνει την ανατροπή με το πλασέ του Φερνάντες από ασίστ του Μπρόγια.

Στο 36ο λεπτό οι Πάλμερ και Στέρλινγκ έκρυψαν τη μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα από πλασέ στην κίνηση του Ντισασί (3-0) ενώ έξι λεπτά αργότερα ο εφιάλτης για την ομάδα του Μάικλ Κάρικ έγινε μεγαλύτερος, όταν ο Πάλμερ έκλεψε τη μπάλα από τον Μπαρλασέρ και εκτέλεσε τον Γκλόβερ με ψύχραιμο αριστερό πλασέ (4-0).

Στο δεύτερο μέρος οι Λονδρέζοι κατέβασαν στροφές και έκαναν διαχείριση δυνάμεων όπως αναμενόταν, ωστόσο δεν άφησαν το κοινό τους παραπονούμενο ούτε σε αυτό το διάστημα έχοντας ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα με δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά: με πλασέ του Πάλμερ στο 77ο λεπτό και του Μαντουέκε στο 82'.

Με το σκορ στο 6-0, η ομάδα που είχε πλέον το μεγαλύτερο κίνητρο για να σκοράρει ήταν η Μίντλεσμπρο, με τους 4.309 οπαδούς της που βρέθηκαν στις εξέδρες να μη σταματούν να τραγουδούν για να την εμψυχώσουν και τον Ρότζερς να σημειώνει στο 88' το γκολ της τιμής με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 6-1 και μπήκε ο επίλογος της αναμέτρησης.

  • ΤΣΕΛΣΙ: Πέτροβιτς, Κόλγουιλ, Τιάγκο Σίλβα, Ντισασί, Τσίλγουελ (65' Γκίλκριστ), Φερνάντες, Καϊσέδο (72' Τσουκουεμέκα), Στέρλινγκ (85' Κάστλνταϊν), Πάλμερ, Μούντρικ (46' Μαντουέκε), Μπρόγια (65' Γκάλαχερ)
  • ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Γκλόβερ, Φαν ντεν Μπεργκ, Κλαρκ, Φράι, Ένγκελ, Χάουσον (71' Ο'Μπράιεν), Μπαρλασέρ, Χάκνεϊ, Ρότζερς, Κρουκς (89' Γκίλμπερτ), Φορς (46' Ντίκστιλ)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 1-0 (37' Χάκνεϊ)
  • Λίβερπουλ - Φούλαμ 2-1 (68' Τζόουνς, 71' Χάκπο / 19' Γουίλιαν)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Τσέλσι - Μίντλεσμπρο 6-1 (15' αυτ. Χάουσον, 29' Φερνάντες, 36' Ντισασί, 42' 77' Πάλμερ, 81' Μαντουέκε / 88' Ρότζερς)
  • 24/01 22:00 Φούλαμ - Λίβερπουλ

Το πρόγραμμα του τελικού

25/02 Τσέλσι - Λίβερπουλ ή Φούλαμ

TAGS LEAGUE CUP ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ