ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι μεταγραφές: Το colpo grosso με Ένσο Φερνάντες για 120 εκατ. είναι γεγονός

Ο Ένσο Φερνάντες της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022-2023 στο "Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ", Λουσαΐλ | Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022
Ο Ένσο Φερνάντες της Αργεντινής πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022-2023 στο "Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ", Λουσαΐλ | Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 © 2022/PAVEL GOLOVKIN/AP IMAGES

Η μεταγραφή του Ένσο Φερνάντες στην Τσέλσι είναι γεγονός. Ο Αργεντινός μέσος υπέγραψε στους Άγγλους και αφήνει την Μπενφίκα ύστερα από μόλις έξι μήνες εκτοξεύοντας την τιμή του στα 120.000.000 ευρώ.

Η Τσέλσι αναδείχθηκε αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των μεταγραφών Ιανουαρίου, τοποθετώντας το πετράδι στο στέμμα της. Ο Ένσο Φερνάντες είναι παίκτης των Λονδρέζων, οι οποίοι θα δώσουν για την αγορά του από την Μπενφίκα το ποσό των 120.000.000 ευρώ, καθιστώντας τον Αργεντινό διεθνή ως τον πιο ακριβό μέσο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι συζητήσεις των δύο ομάδων είχαν αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα, ύστερα από το ναυάγιο προ εβδομάδων. Την τελευταία μέρα αυτές κλιμακώθηκαν και ήρθαν σε συμφωνία αργά το βράδυ της Τρίτης. Κατόπιν, δόθηκε αγώνας δρόμου ώστε να προλάβουν τα πάντα και μάλιστα οι "μπλε" ζήτησαν διορία μιας ώρας από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, την οποία και έλαβαν.

Το deal θέλει την Τσέλσι να καλύπτει τη ρήτρα αποδέσμευσης του 22χρονου πρωταθλητή κόσμου, αλλά να δίνει τα χρήματα σε δόσεις. Η προκαταβολή ανέρχεται σε 40.000.000 και θα ακολουθήσουν ακόμη έξι δόσεις. Από τα χρήματα της μεταγραφής, περίπου το 1/3 θα καταλήξει στη Ρίβερ Πλέιτ στην οποία ανήκε ο παίκτης μέχρι το καλοκαίρι, όταν πήρε μεταγραφή για τους Πορτογάλους για 14.000.000 συν 25% ποσοστό μεταπώλησης. Σε αυτά θα προστεθούν και τα τροφεία, μιας και ο κορυφαίος νεαρός παίκτης του Μουντιάλ 2022 ανήκε στη Ρίβερ Πλέιτ από το 2006.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ