CHAMPIONS LEAGUE

Τσέλσι - Λιλ 2-0: Έκανε επίδειξη υπεροχής και πήρε καθαρό αβαντάζ για τους "8"

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ του Χάβερτς σε ματς κόντρα στην Λιλ για το Champions League | 22 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ του Χάβερτς σε ματς κόντρα στην Λιλ για το Champions League | 22 Φεβρουαρίου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Τσέλσι ήταν (τουλάχιστον) μία κλάση πάνω από την Λιλ και με ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο επιβλήθηκε άνετα και δίκαια με 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ, θέτοντας γερές βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η Τσέλσι δεν αναδείχτηκε τυχαία πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου και αυτό το διαπίστωσε το βράδυ της Τρίτης (22/2) η Λιλ στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων για τους 16 του Champions League. Οι μπλε κατέθεσαν την κλάση και την εμπειρία τους στο χορτάρι του Στάμφορντ Μπριτζ και με ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο, σε συνδυασμό με το μηδέν πίσω, πήραν άξια νίκη με 2-0 που τους βάζει σε θέση οδηγού για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Κάιλ Χάβερτς, ασταμάτητη πηγή κινδύνων για την άμυνα των πρωταθλητών Γαλλίας, ήταν εκείνος που έβαλε το νερό στο αυλάκι σκοράροντας στο 8ο λεπτό ενώ στο 63ο λεπτό πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ο Πούλισικ εκμεταλλευόμενος τρομερή κούρσα και φανταστική ασίστ του Καντέ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Σημειώνεται πως με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του δυτικού Λονδίνου έφτασε τις έξι σερί νίκες και επέκτεινε σε 16 ματς το αήττητο εντός έδρας σερί της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Εντουάρ Μεντί μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως σε 8 ματς με την Τσέλσι σε νοκ-άουτ φάσεις του Champions League μετράει 6 νίκες και 6 ματς που κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Το ματς

Η Τσέλσι μπήκε με το πόδι στο γκάζι από τα πρώτα λεπτά και δημιούργησε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης για την Λιλ, που δεν άντεξε για πολύ. Ο Χάβερτς είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό με το σουτ του μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ και στο 7' υποχρέωσε τον Ζαρντίμ σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ, για να έρθει η δικαίωσή του στην τρίτη καλή στιγμή του στα αντίπαλα καρέ που ήταν και... η φαρμακερή.

Ο Ζιγές εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Γερμανός εκτέλεσε με άπιαστη κεφαλιά από κοντά για να γράψει το 1-0 στο 8' με το τέταρτο γκολ των Λονδρέζων στο φετινό Champions League μέσα από εκτέλεση κόρνερ. Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να πιέζουν και στο 18' είχαν νέα επικίνδυνη φάση με το σουτ του Αλόνσο, με την Λιλ από την πλευρά της ανεβαίνει μετά το 20ο λεπτό.

Οι Γάλλοι μπόρεσαν σιγά σιγά να κερδίσουν μάχες στο χώρο του κέντρου, μαζί και την κατοχή, όμως παρότι είχαν τη μπάλα αδυνατούσαν να βρουν κενούς χώρους αφού οι παίκτες του Τούχελ φρόντισαν να κλείνουν εξαιρετικά τους χώρους και να μην επιτρέπουν στον Μεντί να νιώσει κάποια ιδιαίτερη απειλή.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 36ο λεπτό για την πρώτη τελική εντός εστίας των λιλουά, που ήταν μάλιστα και η μοναδική σε αυτό το διάστημα, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει την Λιλ να έχει περισσότερες τελικές (9-5) αλλά την Τσέλσι να είναι ουσιαστικά η ομάδα που είχε επαφή με την αντίπαλη εστία, έχοντας 3 σουτ εντός εστίας, 2 μεγάλες φάσεις και 1.03 xgoals έναντι μόλις 0.41 των πρωταθλητών Γαλλίας.

Όσοι περίμεναν στο δεύτερο μέρος κάποια πιο δυναμική αντίδραση από πλευράς Λιλ διαψεύστηκαν παταγωδώς, με την Τσέλσι να είναι και πάλι η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά για να επιβάλλει το ρυθμό της και να μην επιτρέπει στους λιλουά ούτε που να διανοηθούν να απειλήσουν την εστία του Μεντί.

Έτσι, στο 63ο λεπτό ήρθε νομοτελειακά και το δεύτερο γκολ για τους πρωταθλητές Ευρώπης και μάλιστα με υπέροχη ομαδική προσπάθεια. Ο Τιάγκο Σίλβα έδωσε στον Καντέ λίγα μέτρα πιο μπροστά απο την περιοχή της Τσέλσι και ο Γάλλος άρχισε μία απίστευτη κούρσα, για να φτάσει έξω από την περιοχή των συμπατριωτών του και να δώσει ασίστ πάρε-βάλε στον Πούλισικ, που με υπέροχο δεξί πλασέ νίκησε τον Ζαρντίμ για το 2-0.

Μέχρι το 70ο λεπτό η Τσέλσι είχε να επιδείξει 4 τελικές στο δεύτερο μέρος και η Λιλ μόλις 1, με τον Γκουβερνέκ να βλέπει την επιθετική ένδεια της ομάδας του και να προσπαθεί να την κάνει πιο ενεργητική με τις αλλαγές του, όμως ούτε ο Γιλμάζ ούτε ο Μπεν Αρφά μπόρεσαν να βρουν τρόπο να σπάσουν το άριστο αμυντικό οικοδόμημα των μπλε.

Ως συνέπεια, η Τσέλσι κράτησε το 2-0 χωρίς να απειληθεί ούτε μία φορά η εστία του Μεντί στο δεύτερο μέρος και έχει το πάνω χέρι για να πάρει το εισιτήριο για τους 8 και να συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο Πόρτο.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αλόνσο (80' Σαρ), Καντέ, Κόβατσιτς (51' Λόφτους-Τσικ), Ζιγές (60' Σαούλ), Πούλισικ (80' Βέρνερ), Χάβερτς

ΛΙΛ: Ζαρντίμ, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Τζαλό (77' Γκούντμουντσον), Ονανά (65' Γιλμάζ), Τσέκα, Αντρέ, Σάντσες (81' Μπεν Αρφά), Ντέιβιντ (81' Ζεγκρόβα), Μπαμπά

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ