ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 2-0: Καθάρισε το λονδρέζικο ντέρμπι και έδωσε ραντεβού με την Λίβερπουλ στον τελικό

Ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ πανηγυρίζει γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 17 Απριλίου 2022
Ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ πανηγυρίζει γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 17 Απριλίου 2022 @2022 KIRSTH WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Τσέλσι έκανε επίδειξη ισχύος στο δεύτερο μέρος και καθάρισε με 2-0 το μίνι λονδρέζικο ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας στο Γουέμπλεϊ, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ.

Το μίνι λονδρέζικο ντέρμπι βάφτηκε με ένα μόνο χρώμα και αυτό ήταν το μπλε. Η Τσέλσι, ανεβάζοντας την απόδοσή της στο τελευταίο ημίωρο, επικράτησε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε στον τελικό της 14ης Μαΐου όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ και θα προσπαθήσει να πάρει μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα που είχε γνωρίσει από τους κόκκινους τον περασμένο Φεβρουάριο στον τελικό του League Cup.

Ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο για την... επιστροφή στο Γουέμπλεϊ τον επόμενο μήνα κάνοντας το 1-0 στο 65' και ο Μέισον Μάουντ αυτός που σκότωσε κάθε ελπίδα των αετών για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο 76', με τον Τόμας Τούχελ να ετοιμάζεται έτσι για τον πρώτο τελικό FA Cup στον πάγκο της Τσέλσι και τους μπλε να σφραγίζουν την παρουσία τους στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού διασυλλογικού θεσμού (συμπληρώνει φέτος 150 χρόνια ζωής) για πέμπτη φορά την τελευταία εξαετία.

Το ματς

Σε αντίθεση με τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ όπου το πρώτο 45λεπτο είχε προσφέρει τρομερές συγκινήσεις, με τους κόκκινους να σκοράρουν τρεις φορές απέναντι στους πρωταθλητές, ο δεύτερος ημιτελικός είχε ελάχιστα να δείξει στο αντίστοιχο διάστημα.

Η Τσέλσι είχε μεν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της όμως δεν την κυκλοφορούσε γρήγορα και επέτρεπε στην άριστα οργανωμένη άμυνα της Κρίσταλ Πάλας να κρατάει το μηδέν με σχετική άνεση, με τους παίκτες του Πατρίκ Βιεϊρά να είναι μάλιστα εκείνοι που έδειχναν να πατούν καλύτερα στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι να πάνε οι δύο Λονδρέζες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, μόνο μία καλή ευκαιρία δημιουργήθηκε και αυτή είχε την υπογραφή των αετών στο 36ο λεπτό, με τον Κουγιατέ να πιάνει το συρτό δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και να υποχρεώνει τον Μεντί να πέσει στην αριστερή γωνία του και να αποκρούσει.

Η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος, με το πρώτο τέταρτο να βρίσκει την ομάδα του Τούχελ να βάζει λίγη περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι της αλλά την Πάλας να είναι εκείνη που απείλησε πρώτη, με την κεφαλιά του Κουγιατέ μέσα από την περιοχή να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των μπλε στο 61'.

Παρόλα αυτά, οι μπλε δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν να πατούν στην αντίπαλη περιοχή και στο 65' ήρθε το γκολ στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στον ημιτελικό. Ο Χάβερτς ελίχτηκε εξαιρετικά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα για τον Λόφτους-Τσικ, ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ με το δεξί νίκησε τον Μπάτλαντ και έγραψε το 1-0 για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Το γκολ αυτό άλλαξε όλα τα δεδομένα όχι μόνο όσον αφορά στο σκορ αλλά και στην εικόνα του ματς, με την Πάλας να μην έχει άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά για να βρει την ισοφάριση και να αφήνει μοιραία ελεύθερους χώρους, που η Τσέλσι δεν έχασε ευκαιρία και τους εκμεταλλεύτηκε.

Αυτό έγινε στο 75ο λεπτό, με τον Βέρνερ να βρίσκει με εξαιρετική ασίστ τον Μάουντ (όπως είχε κάνει και στο Μπερναμπέου στο πρώτο γκολ απέναντι στην Ρεάλ) και τον Άγγλο διεθνή μέσο να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, για να νικήσει με υπέροχο δεξί πλασέ τον Μπάτλαντ και να κάνει το 2-0.

Στο 78ο λεπτό η Κρίσταλ Πάλας είχε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς όμως την σπατάλησε, με την κεφαλιά του (αμαρκάριστου) Άντερσεν μέσα από τη μικρή περιοχή να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ το φινάλε βρήκε την Τσέλσι να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες για τρίτο γκολ με τον Λουκάκου, αλλά τη μία φορά ο Βέλγος φορ να σημαδεύει το δοκάρι και τη δεύτερη να χάνει τη μονομαχία με τον αντίπαλο γκολκίπερ.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (82' Τιάγκο Σίλβα), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (77' Καντέ), Κόβατσιτς (26' Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο, Μάουντ (77' Ζιγές), Χάβερτς (77' Λουκακού), Βέρνερ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Μπάτλαντ, Γουόρντ, Γκουέχι, Άντερσεν, Μίτσελ, Κουγιατέ (85' Μιλιβόγεβιτς), ΜακΆρθουρ (72' Ολίσε), Ζαχά, Έζε, Σλουπ (72' Μπεντεκέ), Ματετά (55' Αγιού)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ