PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 1-0: Ο Πούλισικ λύτρωσε τους μπλε και "έσωσε" τον Ζορζίνιο

Ο Κρίστιαν Πούλισικ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι κόντρα στην Γουέστ Χαμ | 24 Απριλίου 2022
Ο Κρίστιαν Πούλισικ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι κόντρα στην Γουέστ Χαμ | 24 Απριλίου 2022 @2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Ο Ζορζίνιο νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 87' όμως τρία λεπτά αργότερα ο Πούλισικ λύτρωσε την Τσέλσι, για να γράψει το 1-0 στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι με την Γουέστ Χαμ και να εδραιώσει τους μπλε στην 3η θέση του πίνακα.

Το μίνι λονδρέζικο ντέρμπι στο Στάμφορντ Μπριτζ μεταξύ της Τσέλσι και της Γουέστ Χαμ κρίθηκε στο φινάλε. Ο Ζορζίνιο έχασε τεράστια ευκαιρία στο 87' να γίνει ο ήρωας για την ομάδα του Τούχελ αφού νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι στο πέναλτι που εκτέλεσε όμως στο 90' οι Αλόνσο και Πούλισικ φρόντισαν ώστε ο Ιταλός διεθνής μέσος να αποτινάξει από πάνω την ταμπέλα του μοιραίου, με τον Ισπανό να βγάζει εξαιρετική ασίστ και τον Αμερικανό να εκτελεί με υπέροχο πλασέ γράφοντας το τελικό 1-0.

Το ματς

Σχεδόν χωρίς να το πάρει ουδείς είδηση ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την Τσέλσι να έχει ανούσια κατοχή από τη στιγμή που δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Γουέστ Χαμ και τις δύο ομάδες να έχουν από ένα σουτ που έφυγε άουτ: οι μπλε με τον Καντέ στο 8' και τα σφυριά με τον Γιαρμολένκο στο 33'.

Στο 57ο λεπτό ο Καντέ προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου όμως το σουτ του από το ημικύκλιο κόντραρε σε απλωμένα πόδια παικτών του Τούχελ και κατέληξε στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι, για να έρθει το 70ο λεπτό που το Στάμφορντ Μπριτζ σηκώθηκε στο πόδι. Στη μία πλευρά του γηπέδου ο Μεντί χρειάστηκε να κάνει διπλή επέμβαση σε απανωτές προσπάθειες του Γιαρμολένκο για να κρατήσει το μηδέν ενώ στην άλλη πλευρά, πρώτα ο Ντόουσον σταμάτησε το σουτ του Μάουντ και στη συνέχεια το σουτ του Βέρνερ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 76' ο Τόμας Τούχελ πραγματοποίησε μαζεμένες τρεις αλλαγές και η μία εξ αυτών, ο Λουκάκου, ήταν πρωταγωνιστής λίγο πριν το φινάλε, όταν νίκησε κατά κράτος τον Ντόουσον και τον ανάγκασε να τον ανατρέψει εντός περιοχής, με τον διαιτητή Όλιβερ να δείχνει την άσπρη βούλα και έπειτα από έλεγχο της φάσης από το VAR και την αποβολή του κεντρικού αμυντικού της Γουέστ Χαμ (είχε δειξει αρχικά κίτρινη κάρτα).

Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι στο 87' όμως ο Φαμπιάνσκι τον "ψάρεψε" και έπιασε εύκολα το πέναλτι (πρώτη φορά που δεν ευστόχησε στη φετινή Premier League μετά από έξι εκτελέσεις), για να έρθει ωστόσο η λύτρωση για τον Ιταλό αλλά και την ομάδα του στο 90'.

Τότε που οι μπλε επιτέθηκαν από τα αριστερά, με τον Αλόνσο να κάνει εξαιρετικό γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και τον Πούλισικ (αλλαγή και εκείνος) να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο πλασέ, για να γράψει το τελικό 1-0. Αποτέλεσμα που εδραίωσε τους μπλε τους Λονδίνου στην 3η θέση και άφησε στην 7η τα σφυριά, που έχουν πάντως να σκέφτονται και τις επικείμενες μάχες τους στα ημιτελικά του Europa League απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα, Αθπιλικουέτα, Λόφτους-Τσικ (76' Ζιγές), Καντέ, Ζορζίνιο, Αλόνσο, Μάουντ, Χάβερτς (76' Πούλισικ), Βέρνερ (76' Λουκάκου)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Ντόουσον, Κρέσγουελ, Τσούφαλ, Σούτσεκ, Νομπλ (62' Ράις), Μαζουακού, Γιαρμολένκο (73' Μπόουεν), Φορνάλς, Μπενραχμά (78' Λανσίνι)

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Τα highlights

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 5-1

Νόριτς - Νιούκαστλ 0-3

Λέστερ - Άστον Βίλα 0-0

Μπρέντφορντ - Τότεναμ 0-0

Μπέρνλι - Γουλβς 1-0

Μπράιτον - Σαουθάμπτον 2-2

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ