PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-4: "Κανονιές" στο Στάμφορντ Μπριτζ και τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για τους μπλε

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν το γκολ επί της Τσέλσι | 20 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν το γκολ επί της Τσέλσι | 20 Απριλίου 2022 © 2022 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Άρσεναλ πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Τσέλσι στην προσπάθεια που κάνει για την τέταρτη θέση νικώντας με 4-2 τους μπλε και οδήγησε την ομάδα του Τούχελ σε τρίτη σερί εντός έδρας ήττα μετά από 28 χρόνια.

Ένα σπουδαίο διπλό πανηγύρισε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (20/4) η Άρσεναλ η οποία επικράτησε της Τσέλσι με 4-2 και έκανε σημαντικό βήμα στην μάχη για την τέταρτη θέση ενώ οδήγησε τους μπλε σε τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια.

Οι "κανονιέρηδες" πήραν το ντέρμπι του Λονδίνου έχοντας ως μεγάλο πρωαγωνιστή τον Ενκετιά ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα για την Άρσεναλ η οποία πήρε προβάδισμα στο σκορ τρεις φορές με την Τσέλσι να καταφέρνει να ισοφαρίσει τις δύο εξ αυτών και εν συνεχεία να χάσει σωρεία ευκαιριών για να φέρει ξάνα το ματς στα ίσια.

Η ομάδα του Αρτέτα άντεξε στην πίεση και βρήκε ένα ακόμη γκολ στο 90+2' με εκτέλεση πέναλτι του Σακά με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς:

Στο 13' της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ όταν σε μια βαθιά μπαλιά ο Κρίστενσεν έκανε λάθος γύρισμα προς τον Μεντί με τον Ενκετιά να τρέχει, να προλαβαίνει τη μπάλα και με πλασέ να ανοίγει το σκορ για την Άρσεναλ με το πρώτο του γκολ στη σεζόν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει, με δόση τύχης, όταν ο Βέρνερ έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με το δεξί η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ράμσντεϊλ για το 1-1 στην αναμέτρηση.

Η Άρσεναλ όμως κατάφερε στο 26' να βρεθεί και πάλι μπροστά στο σκορ εκ νέου μετά από μια αντεπίθεση αλλά αυτή τη φορά όχι με βαθιά μπαλιά αλλά με οργανωμένη επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι έκοψαν τη μπάλα στην άμυνα τους, βγήκαν στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Σμιθ-Ρόουβ που πλάσαρε εκτός περιοχής για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 της Άρσεναλ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν εκ νέου την ισοφάριση στο 32' της αναμέτρησης όταν ο Μάουντ κέρδισε κάποιες κόντρες στα αριστερά, έκανε τη σέντρα με τον Αθπιλικουέτα να έχει βρεθεί σε θέση φορ και με πλασέ στην κίνηση να κάνει το 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα για τρίτη φορά στο σκορ στο 57' και πάλι με τον Ενκετιά ο οποίος έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του, η άμυνα της Τσέλσι προσπάθησε να κόψει, αλλά η μπάλα έμεινε μέσα στην περιοχή με τον επιθετικό της Άρσεναλ να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Οι παίκτες του Τούχελ προσπάθησαν ξανά να φέρουν γρήγορα το ματς στα ίσια, να σκοράρουν, έχασαν αρκετές ευκαιρίες με την Άρσεναλ παράλληλα να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της.

Στο 90+2' ο Σακά κέρδισε πέναλτι μετά από κράτημα του Αθπιλικουέτα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-2 της Άρσεναλ που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τσέλσι: Μεντί, Σαρ, Κρίστενσεν (46' Τιάγκο Σίλβα), Αθπιλικουέτα, Αλόνσο (81' Ζιγές), Λόφτους-Τσικ, Καντέ, Τζέιμς, Μάουντ, Βέρνερ, Λουκάκου (60' Χάβερτς).

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες, Ταβάρες, Ελνένι, Τζάκα, Σακά (90+5' Λακαζέτ), Έντεγκαρντ, Σμιθ-Ρόουβ (75' Σοάρες), Ενκετιά (70' Μαρτινέλι).

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ