ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Αισιόδοξος για Καντέ - Μεντί ο Τούχελ ενόψει τελικού

Chelsea's head coach Thomas Tuchel, left, celebrates with his player goalkeeper Edouard Mendy after winning the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Thursday, March 4, 2021. (Phil Noble, Pool via AP)
Chelsea's head coach Thomas Tuchel, left, celebrates with his player goalkeeper Edouard Mendy after winning the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Thursday, March 4, 2021. (Phil Noble, Pool via AP) @ 2021 PHIL NOBLE/ASSOCIATED PRESS

Πεπεισμένος πως οι πιθανότητες είναι υπέρ των Καντέ και Μεντί για να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και να παίξουν στον τελικό του Champions League εμφανίστηκε ο Τόμας Τούχελ.

Η Τσέλσι άφησε πίσω τη μάχη για την είσοδο στο νέο Champions League που την βρήκε να κλειδώνει το στόχο της μέσω της 4ης θέσης στην Premier League και τώρα μετράει αντίστροφα για τον ακόμα μεγαλύτερο στόχο, την κατάκτηση του Champions League.

Το βαρύτιμο τρόπαιο θα το διεκδικήσει στο χορτάρι του "Ντραγκάο" το ερχόμενο Σάββατο (29/5) απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, με τους μπλε να ελπίζουν πως σε αυτό το μεγάλο ραντεβού δεν θα λείψει κάποιος εκ των Ενγκολό Καντέ ή Εντουάρ Μεντί.

Ο πρώτος έμεινε εκτός αποστολής από τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Άστον Βίλα για να ξεπεράσει πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε το προηγούμενο διάστημα ενώ ο δεύτερος χτύπησε στα πλευρά και έδωσε τη θέση του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στον Κέπα.

Chelsea's head coach Thomas Tuchel, right, speaks with Chelsea's N'Golo Kante during the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge Stadium in London, Tuesday, May 18, 2021. (Catherine Ivill/Pool via AP)
Chelsea's head coach Thomas Tuchel, right, speaks with Chelsea's N'Golo Kante during the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge Stadium in London, Tuesday, May 18, 2021. (Catherine Ivill/Pool via AP) @ 2021 CATHERINE IVILL/ASSOCIATED PRESS

Από την πλευρά του ο Τόμας Τούχελ εξέφρασε την Δευτέρα (24/5) την πίστη πως αμφότεροι θα προλάβουν το ματς, μέσω συνέντευξης Τύπου, της πρώτης εκ των δύο που είναι ναδώσει μέσα στην εβδομάδα ενόψει του τελικού.

"Δεν έχει αλλάξει η κατάσταση με τον Ενγκολό υπό την έννοια ότι εξακολουθούμε να περιμένουμε, όμως είναι αισιόδοξο το γεγονός πως θα επιστρέψει την Τετάρτη στην προπόνηση.

Ίσως αλλάξει η τακτική που ακολουθώ μαζί του και απλά θα τον βάλω στην προπόνηση την Τετάρτη! Δείχνει καλός και ελπίζω να μείνει έτσι για το ματς του Σαββάτου. Θα γνωρίζουμε περισσότερα την Τετάρτη", τόνισε αναφορικά με τον Γάλλο μέσο, για να προσθέσει για τον συμπατριώτη του Καντέ, Μεντί, τα εξής:

Θα περιμένει ως την Παρασκευή για Μεντί

"Με τον Μεντί συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι μαζί μας στην προπόνηση της Τετάρτης, μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ. Είχε τρομερή βελτίωση όσον αφορά στη διαχείριση του πόνου από τη στιγμή του τραυματισμού του και έπειτα και αυτό είναι καλό, αλλά θα περιμένουμε για την εξέλιξη της κατάστασής του την Τετάρτη. Ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας

Εάν είναι υγιής θα παίξει, θα του δώσουμε την ευκαιρία να δείξει πως είναι εντάξει στην προπόνηση της Τετάρτης, της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Αν δεν τα καταφέρει, είμαστε φυσικά λογικοί και δεν θα πάρουμε κάποιο ρίσκο. Ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός για τη θέση του γκολκίπερ και έχουμε τον Κέπα που θα πάρει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τη θέση του".

Σημειώνεται πως στην ίδια συνέντευξη ο Τούχελ αποκάλυψε πως θα δώσει ρεπό στους παίκτες του την Τρίτη (25/5) ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν ορεξάτοι στις προπονήσεις την Τετάρτη, πριν η ομάδα μπει στην τελική ευθεία για το ταξίδι στην Πορτογαλία.

"Τώρα είναι ώρα για να κάνουν ένα πνευματικό διάλειμμα οι παίκτες και εγώ να σκεφτώ την Τρίτη πώς θα προσεγγίσω τον τελικό.

Θέλω από τους παίκτες να γυρίσουν στην προπόνηση την Τετάρτη γεμάτοι χαρά και ενέργεια. Αυτή είναι ίσως μία από τις πιο συναρπαστικές εβδομάδες στη ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Phil Noble/Associated Press, @ 2021 Catherine Ivill/Associated Press

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ