UEFA

El Partidazo de Cope: "Ο Τσέφεριν θα προτείνει διετή αποκλεισμό των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους"

Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο
Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η UEFA σκέφτεται να αποβάλλει για δύο χρόνια τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, καθώς οι τρεις αυτές ομάδες εξακολουθούν να μην εγκαταλείπουν το σχέδιο της European Super League.

Η UEFA έδωσε άφεση αμαρτιών στις 9 εκ των 12 ομάδων που συμμετείχαν στο εγχείρημα της European Super League, οι οποίες υπέγραψαν τη "Διακήρυξη Δέσμευσης Συλλόγου" στην οποία καθορίστηκαν οι θέσεις και οι δεσμεύσεις των ομάδων απέναντι στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν υπέγραψαν τη συγκεκριμένη διακήρυξη, με την UEFA να αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι θα κάνει οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια εναντίον τους. Και μια ποινή που έχει στα υπόψιν του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είναι ο διετής αποκλεισμός τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως αναφέρει το ισπανικό "El Partidazo de Cope".

Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι δεν έχουν παραιτηθεί από τη European Super League, αλλά και επειδή οι ιδιοκτήτες των τριών ομάδων είχαν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις εκείνης της περιόδου.

Τη συγκεκριμένη ποινή ο Τσέφεριν αναμένεται να την ανακοινώσει μετά τον τελικό του Champions League, στις 29 Μαΐου, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Photo Credits: © 2019 Alessandra Tarantino/Associated Press

TAGS UEFA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ