ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσεφέριν: "Το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια είναι ένα λαϊκίστικο σχέδιο, θα διαλύσει το ποδοσφαιρο"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Μετωπική επίθεση κατά της FIFA για το σχέδιό της να διοργανώνει Μουντιάλ ανά διετία εξαπέλυσε ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν, κάνοντας λόγο για μία ανοησία που θα εξόντωνε το ποδόσφαιρο. Σπόντες και για την ESL από τον πρόεδρο της UEFA.

H κόντρα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την Ευρωπαϊκή ολοένα και φουντώνει, με αφορμή την σφοδρή επιθυμία της πρώτης να αλλάξει εντελώς το καλεντάρι και να διοργανώνει κάθε δύο χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο και όχι ανά τέσσερα όπως ισχύει εδώ και περίπου έναν αιώνα.

Σε περίπτωση που το σχέδιό της πάρει και οστά τότε οι διοργανώσεις της UEFA αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να δεχτούν ένα ισχυρό πλήγμα, με τον Αλεκσάντερ Τσεφέριν να μην είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει και να βρίσκει την ευκαιρία με νέες του δηλώσεις να να ξεσπάσει κατά των ανθρώπων της FIFA.

"Είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να έχουμε Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια αφού θα μιλάμε για μία απόλυτη ανοησία. Θα ήταν ένα λαϊκίστικο σχέδιο που θα κατέστρεφε το ποδόσφαιρο.

Πηγαίνει κόντρα στις αρχές του αθλήματός μας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είναι κακό μόνο για την Ευρώπη.

Είναι απίστευτο πως ένας ποδοσφαιρικής οργανισμός όπως η FIFA μπορεί και προτείνει στους παίκτες, που ήδη καταπονούνται αρκετά, να παίρνουν μέρος κάθε καλοκαίρι σε ένα τουρνουά που θα έχει διάρκεια έναν μήνα.

Μπορούμε επίσης να φανταστούμε πόσο κακό θα εκανε όλο αυτό στο ποδόσφαιρο γυναικών;", τόνισε χαρακτηριστικά με αποκλειστική συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "Le Journal du Dimanche", και πρόσθεσε με νόημα:

"Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνουν, είμαι όμως σίγουρος πως θα αισθανθούν την απόρριψη των φιλάθλων, των αρχών, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ο Νο 1 παράγοντας της UEFA δεν περιορίστηκε όμως μόνο στη διένεξή του με την FIFA αλλά "θυμήθηκε" και την European Super League που πήγαν να δημιουργήσουν οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους, παρομοιάζοντας το σχέδιό τους με κάποιους που διατρανώνουν τη θεωρία περί... επίπεδης Γης.

"Κάποιοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη, έτσι και αυτές οι ομάδες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει Super League. Και την ίδια ώρα ήταν οι πρώτες ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή για το φετινό Champions League. Είναι όντως περίεργο.

Αλλά αν ζητούσαν συνάντηση, θα καθόμουν στο τραπέζι μαζί τους. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό πίσω από αυτή την κατάσταση. Το μόνο πράγμα που ακούμε, όμως, από αυτές είναι εξώδικα που δεν έχουν καμία υπόσταση.

Προσπαθούν να ασκήσουν πίεση παντού. Στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει τη Super League εκτός από τους λίγους που θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο χρήματα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA FIFA EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ