CHAMPIONS LEAGUE

Τσέφεριν: "Πιθανό να δούμε αγώνες Champions League στις ΗΠΑ"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, χαρακτήρισε "πιθανό" το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων Champions League στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, μίλησε στο αμερικανικό podcast "Men in Blazers" με αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο να διεξαχθούν αγώνες του Champions League στην άλλη όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού.

"Είναι πιθανό να δούμε αγώνες Champions League στις ΗΠΑ. Αρχίσαμε να το συζητάμε, αλλά τη μία χρονιά υπήρχε το Μουντιάλ, το 2024 υπάρχει το Euro, φέτος ο τελικός είναι στην Κωνσταντινούπολη, το 2024 στο Λονδίνο, το 2025 στο Μόναχο. Και μετά θα δούμε. Είναι πιθανό, είναι πιθανό", δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, έστω κι αν σε παλαιότερη συνέντευξη είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρξαν σχετικές συζητήσεις.

"Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες. Οι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν ένα μεγάλο ποσό για το καλύτερο και τίποτα για κάτι λιγότερο. Οπότε, θα παρακολουθούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως στην Ευρώπη οι μπασκετόφιλοι παρακολουθούν NBA. Είναι μια πολύ σημαντική, πολλά υποσχόμενη αγορά για το μέλλον. Το θέμα είναι ότι παραχωρούμε δικαιώματα με επιτυχία. Οι χορηγίες είναι ΟΚ προς το παρόν από τις ΗΠΑ, αλλά σε αυτήν τη χώρα η εμπορευματοποίηση είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη της Ευρώπης. Οι Αμερικανοί είναι πιο ταλαντούχοι σ' αυτό απ' τους Ευρωπαίους".

Ο 55χρονος Σλοβένος παραδέχθηκε ότι η αιτία για μια τέτοια κίνηση είναι οικονομικής φύσης: "Οι φίλαθλοι θα σκεφτούν κατά κάποιον τρόπο 'αυτοί οι μπάσταρδοι στην Ελβετία, είναι μόνο για τα λεφτά' και το επαναλαμβάνω χιλιάδες φορές, αναδιανέμουμε το 97% των χρημάτων. Φυσικά, τα έσοδά μας είναι τεράστια. Θέλω να είναι τέτοια, περισσότερα από τα τρέχοντα".

Υποστήριξε δε ότι η τηλεθέαση είναι εξασφαλισμένη σε ένα τέτοιο εγχείρημα: "Αυτό που με σόκαρε είναι ότι την τελική φάση του Euro 2020, τους τελικούς των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων, παρακολούθησαν περισσότεροι άνθρωποι σιτς ΗΠΑ από τους τελικούς του NBA. Με σόκαρε ότι σε περίπου 30 αγώνες του Euro, η τηλεθέαση ήταν επιπέδου Super Bowl. Οπότε, θεωρώ ότι τα πηγαίνουμε καλά".

Όσο για τον βασικό λόγο που μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει αυτή η ιδέα, είναι ξεκάθαρος: "Το πρόβλημα είναι η διαφορά ώρας, επειδή αν αγωνίζεσαι Τρίτες και Τετάρτες στις 15:00 ή μεσημέρι στον Ειρηνικό, υπάρχει πρόβλημα. Θα είχαμε υψηλότερη τηλεθέαση αν οι ώρες ήταν διαφορετικές".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ