UEFA

Τσεφέριν για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους: "Φυσικά και είναι πιθανό να αποβληθούν από το Champions League"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν @2020 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η κόντρα της UEFA με τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν έχει λάβει τέλος, με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τιμωρίας τους λόγω της εμπλοκής τους στη δημιουργία και στη συντήρηση της ιδέας της European Super League.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA έδωσε το "πράσινο φως" για την αλλαγή στη μορφή του Champions League από τον επόμενο κύκλο, που αρχίζει το καλοκαίρι του 2024 και το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τουλάχιστον για την τριετία 2024-2027, παρόλα αυτά οι άνθρωποί της στα πιο υψηλά κλιμάκια δεν ξεχνούν τον... μπαμπούλα που ακούει στο όνομα European Super League.

Για την ακρίβεια, όχι το αντίπαλο δέος αυτό καθαυτό αλλά τους τρεις μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους που πρωτοστάτησαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την ιδέα για τη δημιουργία της, με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον αποκλεισμό των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από της διοργανώσεις της UEFA, ως τιμωρία για τη στάση τους.

"Είναι δυνατό να τιμωρηθεί κάθε σύλλογος. Κάποιοι το αμφισβητούν αυτό αλλά κάνουν λάθος. Αποκλεισμός; Φυσικά και είναι δυνατό. Αλλά η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, η οποία είναι ανεξάρτητη, είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις ποινές. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους.

Και αν σχολιάσω τι λέει ο κόσμος καθημερινά... Διαμαρτύρονται επίσης ότι η UEFA κερδίζει δισεκατομμύρια, ενώ το 93,5% των εσόδων πηγαίνει στους συλλόγους. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Πιστέψτε με ή όχι, αλλά όλοι οι σύλλογοι αντιμετωπίζονται το ίδιο, είτε είναι από τη Σλοβενία, τη χώρα μου, είτε είναι μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου", τόνισε ο πρόεδρος της UEFA σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Equipe".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τσέφεριν παραδέχτηκε επίσης ότι η αρχική ιδέα της UEFA να δίνει δύο επιπλέον θέσεις στο Champions League, από το 2024, και μετά σε ομάδες με υψηλότερους συντελεστές ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης κρίσης με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να αποφασίζει τελικά να δώσει δύο έξτρα εισιτήρια σε χώρες που σε συλλογικό επίπεδο είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

TAGS UEFA CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ