UEFA

Τσέφεριν για European Super League: "Τρεις θυμωμένοι μάς σέρνουν όλους στα δικαστήρια, είναι νεκρό πρότζεκτ"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε με αιχμηρά λόγια κατά των ιθυνόντων του πρότζεκτ της European Super League, τονίζοντας ότι πρόκειται για θυμωμένους που πηγαίνουν τους πάντες στα δικαστήρια, με αφορμή την εκδίκαση της διαμάχης των δύο πλευρών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σε συνέντευξή του στη Gazzetta dello Sport αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη European Super League, με αφορμή την προσφυγή των τριών ομάδων που τρέχουν το πρότζεκτ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, τονίζοντας ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα, μιας και πρόκειται για "νεκρό πρότζεκτ".

Παράλληλα αναφέρθηκε στην κριτική που του ασκείται για το βαρύ πρόγραμμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτοί που πρέπει να διαμαρτύρονται είναι οι χαμηλόμισθοι εργάτες στα εργοστάσια.

Για τις σχέσεις του με τους προέδρους των ομάδων της European Super League: "Με τον Ανιέλι τίποτα. Συνάντησα τον Πέρεθ και σεβάστηκα το πρωτόκολλο. Δεν μπορώ να περιμένω ότι η UEFA θα είναι ιδιοκτησία μου. Στον τελικό στο Παρίσι ήμασταν κοντά, έδωσα συγχαρητήρια, αλλά αυτό είναι όλο".

Για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη European Super League: "Εν τω μεταξύ, η UEFA δεν είναι ποτέ μονοπώλιο. Είναι ελεύθερη κάποια ομάδα να είναι στην UEFA ή όχι. Μπορεί να συμμετέχει στα δικά μας κύπελλα, ή να οργανώνει τα δικά της, αλλά μετά είναι λογικό να μην παίζει τα δικά μας, σωστά; Όποια κι αν είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τίποτα δεν αλλάζει: το πρότζεκτ είναι νεκρό γιατί κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει. Βλέπω μόνο τρεις ανθρώπους θυμωμένους με όλους, που σέρνουν τους πάντες στα δικαστήρια, αλλά τελείωσε τώρα.

Θα είναι μια πολύ σημαντική απόφαση του Δικαστηρίου από συμβολική άποψη. Όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό μοντέλο, τον λόγο της επιτυχίας του ποδοσφαίρου. Έχουμε την υποστήριξη είκοσι χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα καλύτερα προέρχονται από άλλους συλλόγους, γιατί το σύστημα το επιτρέπει. Η ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα αξιολογήσει τα πάντα".

Για τα παράπονα των ομάδων για τους πολλούς αγώνες: "Όλοι θέλουν περισσότερους αγώνες κυπέλλου. Κανείς δεν παραιτείται από τίποτα. Οι σύλλογοι ζητούσαν δέκα παιχνίδια στον όμιλο του Champions League, όμως θα είναι οκτώ, ο σωστός αριθμός. Τα πρωταθλήματα 18 ομάδων θα ήταν πιο χρήσιμα, αλλά οι πρόεδροι διαφωνούν σε αυτό.

Πρέπει να καταλάβουν ότι δύο εθνικά κύπελλα είναι πάρα πολλά. Είναι εύκολο να επιτίθενται πάντα στη FIFA και την UEFA, αλλά ο λόγος είναι απλός: αν παίζεις λιγότερο, οι μισθοί μειώνονται. Αυτός που πρέπει να παραπονεθεί είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο με χίλια ευρώ το μήνα".

TAGS UEFA EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ