ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τσάβι σε Ντε Γιονγκ: "Αν θες να μείνεις στην Μπαρτσελόνα, θα υπογράψεις νέο συμβόλαιο με τα μισά λεφτά"

Ο Φρένκι ντε Γιονγκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα
Ο Φρένκι ντε Γιονγκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα © 2022 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Σύμφωνα με την AS, ο Τσάβι βρέθηκε σε συζητήσεις με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, με τον προπονητή των Καταλανών να ξεκαθαρίζει πως θέλει την παραμονή του Ολλανδού, αλλά με γενναία μείωση του μισθού του.

Το μεγάλο συμβόλαιο του Φρένκι Ντε Γιονγκ παραμένει αγκάθι για την Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός μέσος λαμβάνει ετησίως 30 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Καταλανοί βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και χρειάζονται περικοπές, ώστε να εγγράψουν τις νέες μεταγραφές.

Ο Τσάβι αυτή την εβδομάδα ζητήσε με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, σύμφωνα με την AS, και ο Ισπανός προπονητής άνοιξε τα χαρτιά του. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε στον Ολλανδό μέσο πως τον έχει στα πλάνα του και θέλει την παραμονή του στους μπλαουγκράνα.

Ωστόσο, στη νέα οικονομική προσπάθεια των Καταλανών το ταβάνι των συμβολαίων είναι τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως, ο Τσάβι τόνισε στον Ντε Γιόνγκ ότι για να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα θα πρέπει να δεθχεί μείωση 50% στον μισθό του. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αποχωρήσει, ώστε να αδειάσει χώρος.

Οι δύο άνδρες έφυγαν ικανοποιημένοι από το μίτινγκ και μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο Ολλανδός. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει στο στόχαστρό της τον Ντε Γιονγκ, όμως ο 25χρονος δεν βλέπει τον εαυτό του στη Γιουνάιτεντ.

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Φρένκι Ντε Γιονγκ το 2019 από τον Άγιαξ για 86 εκατομμύρια ευρώ. Με την μπλαουγκράνα φανέλα έχει 138 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 13 γκολ και 17 ασίστ.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ