ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Τσακίρης:"Δεν φεύγουμε από την Νέα Σμύρνη"

Τσακίρης:"Δεν φεύγουμε από την Νέα Σμύρνη"
Τσακίρης

Αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για το νέο γήπεδο, εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης

Ο εμπνευστής του μεγαλόπνοου σχεδίου για την κατασκευή του "κυανέρυθρου" παλατιού στο οποίο φιλοδοξεί ο Ιστορικός σύλλογος να στεγάσει τα όνειρα του για το μέλλον του, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα(25/6) από κοινού με τον εκπρόσωπο της εταιρείας DIMAND που έχει αναλάβει το έργο, Δημήτρη Ανδριόπουλο, αποφάσισε να αλλάξει τακτική και έτσι δόθηκαν στην δημοσιότητα όλες οι πτυχές για το σχέδιο με σαφείς απαντήσεις στις ενστάσεις που διατύπωσε το δημοτικό συμβούλιο.
Εναλλακτικές προτάσεις με συμμετοχή του Δήμου

Μάλιστα έδειξε διαθετειμένος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί στις 16 Ιουλίου να καταθέσει εναλλακτικό επιχειρηματικό σχέδιο με τη συμμετοχή του Δήμου στο έργο, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου και με βάση τις υποδείξεις του Δημάρχου.

"Μέχρι σήμερα ακολουθήσαμε ένα χαμηλό προφίλ, σε βαθμό μυστικοπάθειας και σε σημείο που υπήρχαν παράπονα για αυτή τη στάση από τους φιλάθλους του Πανιωνίου". Αυτό ήταν λάθος.

Στηριχτήκαμε στον δήμαρχο όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος και παρότι είχαμε εκκλήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης του Δήμου.Η ευθύνη γι΄αυτή την επιλογή δεν είναι του δημάρχου αλλά δική μας", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Κωνσταντίνος Τσακίρης και πρόσθεσε:

" Στο στάδιο αυτό πρέπει να δώσουμε στην δημοσιότητα το έργο. Δεν το κάναμε γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε ελπίδες. Πρόκειται για ένα έργο με υψηλό ρίσκο γιατί ακόμη και αν περάσουμε το στάδιο του Δήμου, θα είμαστε ακόμη στο 50%.

Θέλουμε ο Πανιώνιος για άλλα 70χρονια να παραμείνει στην Νέα Σμύρνη. Όσο έχω λέγειν ο Πανιώνιος δεν φεύγει από την Νέα Σμύρνη. Θέλουμε να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, μόνο στο δικό μας γήπεδο.

Θέλουμε ο Πανιώνιος να είναι ενιαίος και να υπάρχει συνύπαρξη με τον Δήμο. Δεν πρόκειται για ένα γήπεδο αλλά ένα πολυχώρο με σκοπό να κρατήσουμε όλη την οικογένεια εδώ. Θέλουμε μία ατμόσφαιρα κλαμπ. Μίλαμε για αύξηση των ακαδημιών κάτι που ταιριάζει με την φιλοσοφία του Δήμου που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αθλητών, ανά κατοίκους".

Τα επόμενα βήματα

Οσον αφορά στο που βρίσκεται πλέον το έργο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος, έδειξε έτοιμος παρά την αντίθεση του Δήμου για την δημιουργία εμπορικών χρήσεων, να προχωρήσει σε νέες προτάσεις που θα περιλαμβάνουν και τον Δήμο στο σχέδιο.

"Αυτό που λέει ο δήμαρχος, είναι μία μέση λύση. Θα καταθέσουμε τα εναλλακτικά επιχειρηματικά σχέδια με τη συμμετοχή του Δήμου, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου και με βάση τις υποδείξεις του Δημάρχου.

Επιδιώκουμε να στριμώξουμε το Δημοτικό Συμβούλιο για να φτάσει σε μία ξεκάθαρη απόφαση", ανέφερε χαρακτηριστικά. Οσο για το τι θα συμβεί αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εγκρίνει το έργο, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, είπε:

" Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να υπάρξει αντιπαράθεση. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει το έργο αλλά ακόμη και αν εγκριθεί, επιφυλασόμαστε αναφορικά με το αν θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του έργου στις 28 Φεβρουαρίου του 2008".

Όπως έγινε ακόμη γνωστό στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει δεσμευτεί ο δήμαρχος να γίνει μέχρι τις 16 Ιουλίου, θα κατατεθεί το ισχύον επιχειρηματικό σχέδιο, οι γενικοί όροι σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Δήμου και Ερασιτεχνικού Σωματείου και πλέον ο Πανιώνιος θα περιμένει την απόφαση για την επανεργοποίηση του έργου.

Μήνυμα και στην αντιπολίτευση

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δεν παρέλειψε όμως να στείλει και μήνυμα στην αντιπολίτευση του Δήμου, φέροντας την προ των ευθυνών της, λέγοντας:" Θέλω να αναφερθώ στην αντιπολίτευση, την οποία δικαιολογήσαμε στην ανακοίνωση μας στο σάιτ.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον. Κάναμε ενημέρωση όπως ζητήθηκε. Όπως γνωρίζετε εμείς βρεθήκαμε προ εκπλήξεων από τον Δήμαρχο και όχι αυτοί.

Είμαστε πιο αδικημένοι από την αντιπολίτευση. Το ένα θέμα είναι να κατεβάσουμε σε τρία χρόνια τον Λίνεν για Δήμαρχο και να γίνει το έργο ή το άλλο να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το έργο. Να μην το βλέπει πολιτικά η αντιπολίτευση".

Ανδριόπουλος:"Ο Δήμος λέει δεν γουστάρουμε το έργο"

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας DIMAND, Δήμητρης Ανδριόπουλος θεώρησε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ουσιαστικά απαντά αρνητικά στο έργο.

" Για να λέμε τα πράγματα ωμά και στην λαϊκή η απόφαση του Δήμου λέει ότι δεν γουστάρουμε το έργο. Με τους φόβους που υπάρχουν και τους οποίους καταλαβαίνω δεν μπορεί να γίνει το έργο", τόνισε. Παράλληλα όμως στάθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης μέχρι στιγμής, δαπανώντας ήδη ένα εκατομμύριο ευρώ.

"Ήδη έχει γίνει μία επένδυση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες που είναι σε μεγαλύτερο βάθος απ΄ότι έγινε με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Κάναμε διερευνητικές επαφές με το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού . Επισκεφτήκαμε διάφορα γήπεδα. Κάθε βήμα που κάναμε είχε την προφορική έγκριση του Δήμου. Δεν κάναμε αυθαίρετα πράγματα".

Οσο για τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, ο κ. Ανδριόπουλος, τόνισε:" Η μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με το γήπεδο μπάσκετ καθώς η γεωτεχνική μελέτη έδειξε πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα, κάτι που ήταν έκπληξη για εμάς. Δεν απογοητεύτηκε όμως ο κύριος Τσακίρης.

Προχωρήσαμε σε νέο σχεδιασμό και μία ακόμη μεγάλη αλλαγή είναι το υπόγειο πάρκινγκ. Δεν υπάρχει πλέον γήπεδο μπάσκετ".

Εμπορικοί χώροι

Αναφορικά με το "επίμαχο" σημείο των εμπορικών χώρων, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ξεκαθάρισε:" Δεν μπήκε στο μυαλό μας να κάνουμε σούπερ-μάρκετ. Άλλο τα καταστήματα στην Νέα Σμύρνη. Πρέπει να συνειδητοποιήσει το έργο και να το αγκαλιάσει ο Δημότης Νέας Σμύρνης.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανάλογα έργα στην Ελβετία. Όπως της Σεντ Γκάλεν, με 160.000 κατοίκους, όπως και στην Νέα Σμύρνη. Δεν γνωρίζουν στον Δήμο πως γίνονται τα έργα. Η σύμβαση που θα υπογράψει ο Δήμος εκτός όλων των άλλων θα περάσει από το Ελεγκτικό Συμβούλιο", δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε :

"Η Νέα Σμύρνη έχει ανάγκη από εμπορικό χώρο για να κρατήσει τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης στον Δήμο. Αν δεν κάνει μοντέρνους χώρους σε πέντε χρόνια κανείς δεν θα ψωνίζει εδώ".

Βεντούρης:"Το γήπεδο κινδυνεύει"

Τέλος ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ, Γεράσιμος Βεντούρης πήρε τον λόγο και στάθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν από το υπάρχον γήπεδο. "Το γήπεδο έχει κατασκευαστεί πριν από 50χρόνια. Το πιο καινούργιο τμήμα του, η διόρωφη κερκίδα, είναι ήδη εκτός.

Το γήπεδο κινδυνεύει, θα καταρρεύσει αν δεν γίνει νέο. Έχει έρθει ένας ιδιώτης με σκοπό να δημιουργηθεί καινούργιο γήπεδο,κάτι πρωτοφανές στην Ελλάδα.

Ακόμη και αν δεν εγκριθεί το σχέδιο από τον Δήμο, το γήπεδο κινδυνεύει και κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη".


TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ