ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρομοκρατημένοι οι Βέλγοι διεθνείς

Τρομοκρατημένοι οι Βέλγοι διεθνείς

Η βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αναβολή της σημερινής προπόνησης της εθνικής ομάδας μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ είναι πλέον "στον αέρα" το φιλικό με την Πορτογαλία.

Τα διαδοχικά τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες από το πρωί της Τρίτης (στο αεροδρόμιο Zavantem αλλά και στους σταθμούς Μετρό Schuman και Maalbeek της βελγικής πρωτεύουσας) έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και όπως ήταν λογικό το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KBVB) αναβλήθηκε η προπόνηση της εθνικής ομάδας που ήταν προγραμματισμένη για τις 16:30 (τοπική ώρα) στο "Stade Roi Baudouin", που θα ήταν η πρώτη για τους παίκτες του Μαρκ Βίλμοτς ενόψει του διεθνούς φιλικού με την Πορτογαλία την ερχόμενη Τρίτη.

"Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι σημαντική σήμερα. Ακυρώνεται η προπόνηση", αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της ομοσπονδίας, με τους Βέλγους διεθνείς να εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλο τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

"Δεν το πιστεύω ότι διαβάζω αυτά τα πράγματα ξανά", έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο Twitter ο άσος της Τότεναμ, Γιαν Βερτόνχεν, ενώ ο Αντνάν Γιανουζάι χαρακτήρισε "τρομακτικό αυτό που συμβαίνει τώρα στις Βρυξέλλες".

Σημειώνεται ότι κάποιοι Βέλγοι διεθνείς βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Zavantem, λίγες ώρες πριν την τραγωδία, φτάνοντας στις Βρυξέλλες για να ενσωματωθούν στην αποστολή ενώ αυτή τη στιγμή όλα τα μέλη της αποστολής φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Diegem (λίγα χιλιόμετρα απόσταση από το αεροδρόμιο), το οποίο δεν έχει ακόμα εκκενωθεί.

Τρομοκρατημένοι οι Βέλγοι διεθνείς

Όσο για την επικείμενη διεθνή φιλική αναμέτρηση με την Πορτογαλία (29/3) που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο "Stade Roi Baudouin", αυτή τη τη στιγμή βρίσκεται "στον αέρα", με τις δύο ομοσπονδίες να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Τρομοκρατημένοι οι Βέλγοι διεθνείς

Το σημερινό τρομακτικό μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων συνέβη λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη στις Βρυξέλλες του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο που προκάλεσαν το θάνατο 130 ανθρώπων.

Λίγες μάλιστα ημέρες μετά από την επίθεση τη γαλλική πρωτεύουσα, το Βέλγιο είχε αναβάλλει προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με την Ισπανία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ