Τρεις σερί νίκες μετά από 28 χρόνια

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει την εκπληκτική του φετινή πορεία και με τη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ έπιασε ένα ρεκόρ 28 ετών (video)!
Η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς πέρσι μπορεί να σώθηκε άνετα όμως το καλοκαίρι αποδυναμώθηκε αρκετά.
Αν υπολογίζουμε μάλιστα το γεγονός πως στον πάγκο κάθισε ένας νέος σε ηλικία προπονητής, δίχως μεγάλη εμπειρία στην πρώτη κατηγορία, τότε όλα έδειχναν δύσκολο ξεκίνημα.
Ευτυχώς για τον ΠΑΣ όλοι μας διαψευστήκαμε και ο “Άγιαξ” πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα στην ιστορία του, έχοντας 16 βαθμούς σε 12 παιχνίδια.
Το γεγονός αυτό βέβαια δεν ξεγελά τον αρχιτέκτονα του νέου ΠΑΣ, Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τονίζει πως πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή, γνωρίζοντας πως θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα κάποια στιγμή.
28 χρόνια μετά
Η νίκη πάντως το Σάββατο με 1-0 επί του ΟΦΗ εκτός του ότι έφερε τον ΠΑΣ στην 6η θέση, ισοφάρισε κι ένα ρεκόρ για την ομάδα των Ιωαννίνων πριν από 28 χρόνια!
Το 1984 λοιπόν ο ΠΑΣ έκανε τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, απέναντι σε ΠΑΟΚ, Εθνικό και Απόλλων Καλαμαρίας.
Αναλυτικά
15/04/84 Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0 (Κατσίφας 10′)
29/04/84 Εθνικός Πειραιώς – Γιάννινα 0-2 (Παπαχρήστου 54′, 86′)
06/05/84 Γιάννινα – Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 (Μανέφσκι 81′)
Φέτος ο ΠΑΣ νίκησε Ξάνθη, Άρη και ΟΦΗ στη σειρά, ενώ αξίζει να σταθούμε σε ένα ακόμα γεγονός που αφορά την έδρα, με τον “Άγιαξ” να μετρά 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες εντός.