ΤΟΥΡΚΙΑ

Τράμπζονσπορ - Μπασακσεχίρ 0-0: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι

Ο Αναστάσιος Μπακασέτας στην αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ απέναντι στη Ρόμα
Ο Αναστάσιος Μπακασέτας στην αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ απέναντι στη Ρόμα AP PHOTO

Η Τράμπζονσπορ κόλλησε στο μηδέν (0-0) στο ντέρμπι με την Μπασακσεχίρ στην έδρα της, με τον Τάσο Μπακασέτα να αγωνίζεται βασικός σε όλο το 90λεπτό, ενώ ο Μανώλης Σιώπης πέρασε ως αλλαγή στο 77ο λεπτό.

Η Τράμπζονσπορ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) στην Τραπεζούντα κόντρα στην Μπασακσεχίρ για τη 19η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, με τον Τάσο Μπακασέτα να αγωνίζεται βασικός σε ολόκληρο το 90λεπτο και τον Μανώλη Σιώπη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 77ο λεπτό, στην πρώτη κίνηση του Αβτσί από τον πάγκο.

Με αυτή την ισοπαλία η Τράμπζονσπορ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, έχοντας 46 βαθμούς, 13 παραπάνω από την τρίτη Μπασακσεχίρ. Στη δεύτερη θέση είναι η Κόνιασπορ που έχει 36 (δέκα λιγότερους από την ομάδα των Μπακασέτα - Σιώπη), ωστόσο έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες στις δύο εστίες, ωστόσο καμία δεν κατάφερε να παραβιάσει τις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι είδαν δύο προσπάθειές του να καταλήγουν στο οριζόντιο δοκάρι του Σενγκεζέρ, αρχικά στην προσπάθεια του Τοκόζ στο 20ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή και 11 λεπτά μετά, έπειτα από ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κορνέλιους, που πρόλαβε τον Σενγκεζέρ στην έξοδό του.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο πρώτο μέρος με μια εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βίσκα, την οποία απομάκρυνε ο Τσακίρ με γροθιές.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ ο Σιώπης είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες της Τράμπζονσπορ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Τεκντερίμ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, ενώ εκείνη την ώρα τον επιτηρούσε ο Σιώπης.

Πέναλτι ζήτησε και ο Οκάκα για χέρι αμυνόμενου, έπειτα από κεφαλιά που έπιασε ο ίδιος στο 88ο λεπτό, αντικρίζοντας και την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες.

Ο Μπακασέτας είχε μια θετική παρουσία για τους πρωτοπόρους του τουρκικού πρωταθλήματος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Κέρδισε οκτώ από τις έντεκα μονομαχίες που έδωσε, είχε τρεις επιτυχημένες ντρίμπλες, στις τέσσερις που επιχείρησε, ωστόσο είδε τα τέσσερα από τα πέντε του σουτ να μπλοκάρονται από τους αμυνόμενους της Μπασακσεχίρ.

Τράμπζονσπορ: Τσακίρ, Πέρες, Τρόντσεν, Χουσεγίν, Ντένσγουιλ, Ντορουκχάν, Χάμσικ, Μπακασέτας, Ομούρ, Τζανίνι, Κορνέλιους.

Μπασακσεχίρ: Σενγκεζέρ, Καϊσάρα, Ντασιμίγε, Ντουάρτε, Καλντιρίμ, Τεκντεμίρ, Βίσκα, Άλεκσιτς, Οζκάν, Γκούλμπραντσεν, Οκάκα.

Η βαθμολογία στην Τουρκία

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ