Γαλλία – Μαρόκο: Τραγωδία στο Παρίσι μετά τους πανηγυρισμούς, 17χρονη έχασε τη ζωή της

Η πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2026 επισκιάστηκε από ένα τραγικό περιστατικό, καθώς μία 17χρονη έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για τη νίκη επί του Μαρόκου, μετά από πτώση της από φορτηγό.
Μια τραγική είδηση ήρθε να σκιάσει τους πανηγυρισμούς στη Γαλλία μετά την πρόκριση των τρικολόρ στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2026.
Μία 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη νίκη της Γαλλίας με 2-0 απέναντι στο Μαρόκο. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα παραμένουν υπό διερεύνηση.
Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, ένα άτομο έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες γύρω από την τραγωδία.
Η απώλεια της νεαρής κοπέλας ήρθε να επισκιάσει μια βραδιά που είχε ξεκινήσει με πανηγυρικό κλίμα σε ολόκληρη τη χώρα, μετά τη νίκη της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν και την πρόκριση στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Παρά την ένταση που καταγράφηκε σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή της Ιλ-ντε-Φρανς, οι Αρχές ανέφεραν πως η κατάσταση παρέμεινε σε γενικές γραμμές ελεγχόμενη, αφού είχαν επιστρατευτεί 20.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο των εορτασμών πραγματοποιήθηκαν πάντως συλλήψεις στο Παρίσι και τα γύρω προάστια.