SUPER LIG

Τουρκία: Σύλληψη Ισραηλινού ποδοσφαιριστή για "υποκίνηση μίσους", τον διώχνει η ομάδα του

Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής της Αντάλιασπορ δείχνει ένα μήνυμα υπέρ του Ισραήλ
Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής της Αντάλιασπορ δείχνει ένα μήνυμα υπέρ του Ισραήλ PRINT SCREEN

Δίωξη ασκήθηκε στον ποδοσφαιριστή της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Χεχεσκέλ, που σκόραρε και έδειξε ένα μήνυμα υπέρ του Ισραήλ στον επίδεσμο του χεριού του. "Θα λύσουμε το συμβόλαιό του", είπε ο πρόεδρος της ομάδας.

Με την κατηγορία της "δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια" οι αρχές στην Τουρκία προχώρησαν στη σύλληψη του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή, Σαγκίβ Χεχεσκέλ, επειδή κατά τη διάρκεια αγώνα της Süper Lig έδειξε μήνυμα για τις 100 ημέρες από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός παίκτης της Αντάλιασπορ μετά το γκολ που έβαλε κατά της Τράπζονσπορ έδειξε στις κάμερες μήνυμα γραμμένο με μαρκαδόρο στον επίδεσμο του χεριού του, το οποίο έφερε το άστρο του Δαβίδ και έγραφε στα αγγλικά "100 ημέρες, 7/10", την ημέρα δηλαδή των επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Με ανάρτησή του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Γιλμάζ Τουντς, γνωστοποίησε ότι ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία της Αττάλειας κατά του Σαγκίβ Χεχεσκέλ με την κατηγορία της "δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια" και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο Ισραηλινός παίκτης συνελήφθη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο πρόεδρος της Αντάλιασπορ, Σινάν Μπόζτεπε, δήλωσε: "Είδα τη φωτογραφία. Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ’ όλα.

Δεν έχει σημασία πόσα μας φέρνει ο ποδοσφαιριστής. Θα ακούσουμε την απολογία του και πιθανότατα θα τον θέσουμε εκτός ομάδας.

Μετά την απολογία του, θα λύσουμε το συμβόλαιό του και θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την ομάδα. Οι εθνικές μας αξίες είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο".

Την ίδια στιγμή η ισραηλινή πρεσβεία στην Τουρκία και στελέχη του Υπουργείου Αθλητισμού συνεργάζονται για την απελευθέρωσή του.

Παράλληλα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας απηύθυνε έκκληση στη FIFA και την UEFA να βοηθήσουν στο θέμα και να ασκήσουν πίεση για να απελευθερωθεί ο Χεχεσκέλ από την Τουρκία και να επιστρέψει στο Ισραήλ.

Πηγή: News247.gr

TAGS SUPER LIG ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΡΑΗΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ