ΜΠΑΓΕΡΝ

Τούχελ: "Αποδέχτηκα αμέσως την πρόταση της Μπάγερν, οι νίκες είναι στο dna της"

Τούχελ: "Αποδέχτηκα αμέσως την πρόταση της Μπάγερν, οι νίκες είναι στο dna της"
PRINT SCREEN

Ο Τόμας Τούχελ παρουσιάστηκε επίσημα ως ο νέος προπονητής της Μπάγερν, με τον έμπειρο τεχνικό να αποκαλύπτει πως η συμφωνία με τους Βαυαρούς ήρθε εντελώς ξαφνικά και να δηλώνει πως η ομάδα του μπορεί να πάρει όλους τους τίτλους φέτος.

Λίγο πριν μπει στην τελική ευθεία της φετινής αγωνιστικής σεζόν για να μονομαχήσει για την υπεράσπιση των πρωτείων εντός των συνόρων (πρωταθλήτρια Γερμανίας τις 10 προηγούμενες σεζόν) και για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης (αντίπαλος η Μάντσεστερ Σίτι στους '8"), η Μπάγερν προχώρησε σε κάτι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο: αλλαγή προπονητή.

Λίγο μετά από τη σπουδαία πρόκριση επί της Παρί, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είδε την πόρτα της εξόδου πληρώνοντας το μάρμαρο για τα όχι και τόσο καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, με τον Τόμας Τούχελ να ανακοινώνεται το απόγευμα της Παρασκευής ως διάδοχός του και να παρουσιάζεται το μεσημέρι του Σαββάτου (25/03) στους εκπροσώπους του Τύπου από τους Όλιβερ Καν (CEO) και Χασάν Σαλιχάμιτζιτς (αθλητικός διευθυντής).

"Αποδέχτηκα άμεσα την πρόταση, το dna της Μπάγερν έχει να κάνει με νίκες. Είμαι πεπεισμένος πως είναι τιμή και διάκριση να έρχεται σε επαφή μαζί σου η Μπάγερν. Όταν υπογράφεις το συμβόλαιο είναι μεγάλη τιμή.

Το τάιμινγκ με εξέπληξε, δεν το περίμενα και δεν υπήρχαν επαφές πριν. Υπέθετα πως θα συνέχιζα εκτός Γερμανίας την καριέρα μου. Η πρώτη μου συνέντευξη ήταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Το μέγεθος της πρόκλησης ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να αναλάβω την Μπάγερν. Μπορούμε να πάρουμε όλους τους τίτλους", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο πρώην τεχνικός των Ντόρτμουντ, Παρί και Τσέλσι, για να συνεχίσει:

"Δεν έχουμε πραγματικά πολύ χρόνο. Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δεν θα έχω πιθανότατα στη διάθεσή μου τους διεθνείς.

Το γεγονός πως ο Γιούλιαν (σ.σ. Νάγκελσμαν) έφερε την ομάδα σε μία θέση για να μπορεί να διεκδικεί τον τίτλο σε τρεις διοργανώσεις, είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Μας αρέσει η πίεση και το άγχος.

Στην Αγγλία και στο Παρίσι έχουν πολύ ψηλά την Μπάγερν. Ουδείς θέλει να την αντιμετωπίζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το μέγεθος και τη δύναμη αυτού του συλλόγου".

Κληθείς δε να σχολιάσει το γεγονός πως υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με την Μπάγερν, δήλωσε: "Αυτό για μένα δεν είναι σημαντικό, είμαι άνετα με τη διάρκεια του συμβολαίου.

Εάν τα πράγματα πάνε καλά θα προσπαθήσω να το επεκτείνω και αν κάποιοι από τους ανθρώπους της ομάδας δεν αισθάνονται καλά με αυτό, θα αλλάξει. Ως πρώτο βήμα, θα προσπαθήσω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ