ΡΟΜΑ

Τότι: "Σπουδαίος χαρακτήρας και εμψυχωτής για την ομάδα της Ρόμα ο Μουρίνιο"

Ο Φραντσέσκο Τότι κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος της Ρόμα κόντρα στην Τζένοα | 28 Μαΐου 2017
Ο Φραντσέσκο Τότι κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος της Ρόμα κόντρα στην Τζένοα | 28 Μαΐου 2017 @2017 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Η Ρόμα έχει αρχίσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν έχοντας μόνο νίκες και ο ιστορικός καπιτάνος των τζαλορόσι, Φραντσέσκο Τότι, θέλησε να δώσει αρκετά εύσημα στον Ζοζέ Μουρίνιο, μιλώντας ταυτόχρονα με τα καλύτερα λογια για τον Λορέντσο Πελεγκρίνι.

Μία από τις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στις πρώτες στροφές της φετινής Serie A ούσα μία από τις τρεις που μετρούν μόνο νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι η Ρόμα (Μίλαν και Νάπολι οι άλλες δύο) και όπως ήταν λογικό ένα από τα πρόσωπα που αναζήτησαν τα τελευταία 24ωρα οι Ιταλοί ρεπόρτερ είναι ο Φραντσέσκο Τότι.

Ο ιστορικός καπιτάνο των τζαλορόσι, που αποχώρησε από τη δράση το 2017 μετά από 785 παιχνίδια με τη φανέλα της, έδωσε συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport και μέσα από αυτήν θέλησε να πλέξει το εγκώμιο του Ζοζέ Μουρίνιο για την αύρα που έφερε στους πρωτευουσιάνους αλλά και να αναφερθεί στον νυν αρχηγό της ομάδας, Λορέντσο Πελεγκρίνι.

"Η είδηση είναι πως ο Μουρίνιο επέλεξε την Ρόμα. Είναι ευέλικτος προπονητής, που έχει κερδίσει πολλούς τίτλους, έχει χάρισμα. Αναμφίβολα είναι σπουδαίος χαρακτήρας και εμψυχωτής για την ομάδα.

Ήταν πάντα και παραμένει μία έξτρα αξία: τόσο στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του αγώνα όσο και στη διαχείριση του γκρουπ. Με εξέπληξε με την ικανότητά του να συντονιστεί άμεσα με το περιβάλλον.

Βάζει τον εαυτό του μπροστά από όλους, ενεργεί ως αλεξικέραυνο, μία ικανότητα που σε μία πόλη όπως η Ρόμα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική", τόνισε για τον Πορτογάλο ο Τότι, για να προσθέσει για τον Πελεγκρίνι τα εξής:

"Πιστεύω στον Λορέντσο Πελεγκρίνι. Η Ρόμα και η Ρώμη καταλαβαίνουν την αξία αυτού του παιδιού. Είναι πολύ δυνατός και έχει όλες τις ηθικές αξίες που απαιτούνται για να είναι ηγέτης.

Ξέρει πως να συμπεριφερθεί, ξέρει να κρατάει τη θέση του, είναι ταπεινός. Είναι άξιος αρχηγός".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τότι έκανε αναφορά και στον Ιμπραχίμοβιτς που θα γίνει 40 ετών τον Οκτώβριο και ο οποίος απειλεί να σπάσει το δικό του ρεκόρ όπου είναι μέχρι τώρα ο γηραιότερος σκόρερ στην Ευρώπη σε ηλικία 38 ετών και 59 ημερών.

"Θα σπάσει σίγουρα το ρεκόρ μου. Έχει διαφορετική νοοτροπία σε σύγκριση με τους άλλους, είναι ένας από τους δυνατότερους στον κόσμο. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και στην περίπτωσή του, είμαι χαρούμενος για αυτόν.

Μπορεί να δώσει ακόμα πολλά, είναι σε καλή κατάσταση και θα πρέπει απλά να διαχειρίζεται τον εαυτό του".

TAGS ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ