ΤΟΤΕΝΑΜ

Τότεναμ: Ξέσπασμα Μουρίνιο για τα πέναλτι υπέρ των Λίβερπουλ, Σίτι και Γιουνάιτεντ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο πανηγυρίζει γκολ του Χάρι Κέιν σε αγώνα της Τότεναμ με τον Ολυμπιακό στο Champions League
Ο Ζοζέ Μουρίνιο πανηγυρίζει γκολ του Χάρι Κέιν σε αγώνα της Τότεναμ με τον Ολυμπιακό στο Champions League AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Χάρι Κέιν δέχτηκε αρκετή κριτική για το πέναλτι που κέρδισε με την Μπράιτον και ο Ζοζέ Μουρίνιο ύψωσε ασπίδα προστασίας, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να μιλούν για τις αντίστοιχες αποφάσεις σε ματς των άλλων "μεγάλων" της Premier League.

Η Τότεναμ επιβλήθηκε 2-1 της Μπράιτον το βράδυ της Κυριακής με το πρώτο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ μετά την επιστροφή του στα σπιρούνια έπειτα από επτά χρόνια στην Ρεάλ, ωστόσο πέρα από το γκολ του Ουαλού συζητήθηκε έντονα και εκείνο του Χάρι Κέιν στην αρχή του αγώνα με το οποίο προηγήθηκαν οι Λονδρέζοι.

Αρκετοί, μεταξύ των οποιών και ο παλαίμαχος αμυντικός της Άρσεναλ και νυν τηλεσχολιαστής Μάρτιν Κίον, θεώρησαν πως ο φορ της Τότεναμ κέρδισε έξυπνα το πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Λαλάνα, με τον Κίον να τονίζει μάλιστα πως ο Κέιν φέρθηκε επικίνδυνα και θα έπρεπε να χρεωθεί σε εκείνον φάουλ.

Όλα αυτά δεν άρεσαν καθόλου στον Ζοζέ Μουρίνιο και στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ενόψει του αγώνα του Europa League με την Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία, βρήκε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ρίχνοντας τα βέλη του στους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

"Ο Χάρι Κέιν ήταν σε θέση να ελέγξει τη μπάλα και ο Λαλάνα έπεσε πάνω του με απερίσκεπτο τρόπο. Γιατί λέτε πως το έκανε έξυπνα;Έξυπνος είναι κάποιος που παίρνει τη μπάλα και σκοράρει. Είναι φάουλ αυτό που του έγινε.

Νόμιζα πως ήταν άμεσο φάουλ αλλά το VAR είπε πως η παράβαση έγινε μέσα στην περιοχή επειδή ο παίκτης ήταν πάνω στη γραμμή. Γιατί λέτε για έξυπνη κίνηση; Ο Χάρι Κέιν το μόνο που θέλει είναι να πετυχαίνει γκολ", τόνισε ο Πορτογάλος, για να ρίξει κατόπιν τα καρφιά του σε τρεις ομάδες με υψηλούς στόχους όπως η Τότεναμ.

"Ο Λαλάνα ήταν απρόσεκτος. Γιατί μιλάτε για εμάς; Μιλήστε για την Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Σίτι και τις άλλες ομάδες με "έξυπνους" παίκτες που παίρνουν πέναλτι. Μην μιλάτε για τον Χάρι Κέιν".

Σημειώνεται πως πέρα από τη φάση του Κέιν και του Λαλάνα στο Τότεναμ - Μπράιτον, μία ακόμα φάση που συζητήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Premier League ήταν και εκείνη του Σαλάχ και του Μαζουακού στο Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ, με αρκετους να υποστηρίζουν πως ήταν καθαρή παράβαση και άλλους να θεωρούν πως ο Αιγύπτιος ένιωσε την επαφή και έπεσε υπερβολικά για να εκμαιεύσει το πέναλτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ