CHAMPIONS LEAGUE

Τότεναμ - Σπόρτινγκ 1-1: Οι Πορτογάλοι άντεξαν στο Λονδίνο χάρη σε ακύρωση γκολ στο 90+9'

Ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ μονομαχεί με τον Μάρκους Έντουαρντς της Σπόρτινγκ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ", Λονδίνο | Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2022
Ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ μονομαχεί με τον Μάρκους Έντουαρντς της Σπόρτινγκ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ", Λονδίνο | Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2022 © 2022 IAN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Η Τότεναμ πίστεψε ότι έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση απέναντι στη Σπόρτινγκ, όμως το γκολ του Χάρι Κέιν ακυρώθηκε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων για οφσάιντ χιλιοστών και το 1-1 κρατά τις δύο ομάδες σε απόσταση ενός βαθμού στον 4ο όμιλο του Champions League.

Ο Χάρι Κέιν έτρεξε να πανηγυρίσει τη μεγάλη ανατροπή και πρόκριση με τους φιλάθλους της Τότεναμ, όμως η χαρά ήταν πρόωρη. Ο VAR εξέτασε τη φάση και ύστερα από πολλά λεπτά απεφάνθη: 1-1 και καμία ανατροπή, με τη Σπόρτινγκ να παραμένει ένα βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους του 4ου ομίλου του Champions League, μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Ο αγώνας στο Λονδίνο άρχισε με τα "λιοντάρια" να έχουν το πόδι στο γκάζι και να απειλούν περισσότερο. Οι κόποι τους καρποφόρησαν στο 22', όταν ένα προϊόν των ακαδημιών της Τότεναμ, ο Μάρκους Έντουαρντς, με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ουγκό Λορίς κι έκανε το 1-0.

Η αντίδραση των παικτών του Αντόνιο Κόντε ήταν σπασμωδική και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ με άνεση για αρκετά λεπτά. Όσο κυλούσε ο χρόνος όμως, τόσο αυξάνονταν τα νεύρα και η ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Ένα χέρι του Σεμπαστιάν Κοάτες για το 2-0 και ένα... τριπλό μαρκάρισμα του Κριστιάν Ρομέρο χάλασαν το κλίμα στον αγώνα στο 2ο ημίχρονο.

Το παιχνίδι παρέμεινε αμφίρροπο αφού μέσα σε τρία λεπτά ο Φλάβιο Ναζίνιο απέτυχε να εκμεταλλευτεί τις δύο σπουδαίες ευκαιρίες που είχε στα πόδια του. Η τιμωρία ήρθε στο 80', όταν η άστοχη έξοδος του Αντόνιο Αδάν έδωσε την ευκαιρία στον Ροντρίγκο Μπεντανκούρ να κάνει το 1-1.

Η Τότεναμ... εγκαταστάθηκε έξω από την περιοχή της Σπόρτινγκ και άρχισε το "σφυροκόπημα", με τον Χέουνγκ Μιν Σον να φτάνει πολύ κοντά στην ανατροπή. Εν τέλει, αυτή φάνηκε να ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Έμερσον βρήκε τον Χάρι Κέιν κι ο αρχηγός των Λονδρέζων έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Φευ. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε ότι θα υπάρξει έλεγχος και στα VIDEO εντοπίστηκε οφσάιντ του Κέιν, με συνέπεια το γκολ πρόκρισης να μη μετρήσει. Ο έξαλλος Κόντε διαμαρτυρήθηκε με τέτοιο τρόπο που η κόκκινη κάρτα ήταν αναπόφευκτη, όπως και το θρίλερ την τελευταία αγωνιστική για τα νοκ άουτ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις (82' Λενγκλέ), Ντόχερτι (71' Χιλ), Χέιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Πέρισιτς, Μόουρα (82' Έμερσον), Κέιν, Σον

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ινάσιο, Κοάτες, Ρέις, Πόρτο, Ουγκάρτε, Μορίτα (62' Φερνάντες), Σάντος (62' Ναζίνιο), Τρινκάο (71' Γκόμες), Παουλίνιο (75' Σεντ Τζουστ), Έντουαρντς (71' Φατάβου)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Τότεναμ - Σπόρτινγκ 1-1 (80' Μπεντανκούρ / 22' Έντουαρντς)
  • Άιντραχτ - Μαρσέιγ 2-1 (3' Καμάντα, 27' Κολό Μουανί / 22' Γκεντουζί)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 01/11 22:00 Σπόρτινγκ - Άιντραχτ
  • 01/11 22:00 Μαρσέιγ - Τότεναμ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ