ΤΟΤΕΝΑΜ

Τότεναμ: Ο ιδιοκτήτης Τζο Λιούις παραδέχθηκε την ενοχή του σε κομπίνα χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ

Ο Τζο Λιούις
Ο Τζο Λιούις © 2024/YUKI IWAMURA/AP IMAGES

Ο Τζο Λιούις αποδέχθηκε την ενοχή του στη διάρκεια δίκης της υπόθεσης διακίνησης εσωτερικών πληροφοριών που διακινούσε με κέρδη εκατομμυρίων.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τότεναμ, Τζο Λιούις, αποδέχθηκε την ενοχή του σε υπόθεση διακίνησης εσωτερικών πληροφοριών που ρύθμιζαν τις τιμές μετοχών.

Ο 86χρονος επιχειρηματίας παραδέχθηκε ότι διακινούσε πληροφορίες για τις εταιρίες του σε φίλους, βοηθούς και ερωτικούς συντρόφους του, οι οποίοι με τη σειρά τους τις αξιοοποιούσαν με αγορές ή πωλήσεις μετοχών και αποκόμιζαν κέρδη εκατομμυρίων.

Οι ερευνητές εξέτασαν υποθέσεις μεταξύ 2013 και 2021. Σε μία εξ αυτών, τον Ιούλιο του 2019, ενημέρωσε μία κοπέλα του να επενδύσει σε μία εταιρία βιοτεχνολογίας, πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής. Κατόπιν, ο Λιούις συνδέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της και χρησιμοποίησε 700.000 δολάρια για να επενδύσει στην εταιρία, κερδίζοντας 849.000.

Σε μία άλλη περίπτωση, μετέφερε σε δύο πιλότους του 500.000 στον καθένα για να αγοράσουν μετοχές μιας εταιρίας, αφού πρώτα τους εμπιστεύτηκε ορισμένες πληροφορίες.

Ο Λιούις συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο και αντιμετωπίζει 16 κατηγορίες απάτης και τρεις κατηγορίες συνωμοσίας.

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ