ΤΟΤΕΝΑΜ

Τότεναμ: Ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων, Τζο Λιούις, παραδόθηκε στις αμερικανικές Αρχές

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τότεναμ, Τζο Λιούις
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τότεναμ, Τζο Λιούις @2023 PHELAN M. EBENHACK/AP IMAGES

Ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ, Τζο Λιούις παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν και αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών.

Κευρανός εν αιθρία έπεσε στο στρατόπεδο της Τότεναμ, αφού ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ομάδας του Βορείου Λονδίνου, Τζο Λιούις, παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό - εκπρόσωπο της εισαγγελίας- θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία κατηγορεί τον Λιούις, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Τότεναμ, ότι είχε ενορχηστρώσει σχέδιο δίνοντας πληροφορίες σε φίλους, προσωπικούς βοηθούς, πιλότους και γυναίκες με τις οποίες διατηρούσε σχέση, για τις επιχειρήσεις στις οποίες είχε επενδύσει.

Με τις "συμβουλές" αυτές οι συνεργάτες του κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με τον δικηγόρο του ισχυρού άνδρα της Τότεναμ, να κάνει λόγο από την πλευρά του για τρομερό λάθος από πλευράς των εισαγγελών και να ισχυρίζεται πως ο 86χρονος πελάτης του πήγε εθελοντικά στις ΗΠΑ προς υπεράσπιση του εαυτού του.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προσέφυγε εναντίον του Λιούις και άλλων τριών προσώπων. Σύμφωνα με τη μήνυση, η πρώην ερωμένη του Λιούις, Κάρολιν Κάρτερ, και οι δύο πιλότοι του, ο Πάτρικ Ο’Κόνορ και ο Μπράιαν Βο, αποκόμισαν παρανόμως περισσότερα από 545.000 δολάρια εκμεταλλευόμενοι τις εμπιστευτικές πληροφορίες που τους παρείχε.

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ