PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μπράιτον 0-1: Ο Τροσάρ ξέρανε στο φινάλε τα σπιρούνια

Ο Σον με τη φανέλα της Τότεναμ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Γουέστ Χαμ | 20 Μαρτίου 2022
Ο Σον με τη φανέλα της Τότεναμ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Γουέστ Χαμ | 20 Μαρτίου 2022 @2022 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Η Μπράιτον εκπόρθησε ξανά το Λονδίνο αφού μετά την πρόσφατη νίκη επί της Άρσεναλ, έκανε μεγάλη ζημιά και στην Τότεναμ, με τους γλάρους να φεύγουν με σπουδαία νίκη από το Tottenham Hotspur Stadium με γκολ του Τροσάρ στο 90ο λεπτό.

Η Μπράιτον είναι θεωρητικά αδιάφορη βαθμολογικά, όμως βάλθηκε να βάλει μπουρλότο στη μάχη για την κατάκτηση της 4ης θέσης που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League. Μία ακριβώς εβδομάδα μετά τη σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία της με 2-1 επί της Άρσεναλ, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ άλωσε ξανά την αγγλική πρωτεύουσα, επικρατώντας αυτή τη φορά με 1-0 στην έδρα της Τότεναμ για την 33η αγωνιστική της Premier League, με γκολ του Τροσάρ στο 90ο λεπτό.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Μπράιτον πήρε πανάξια τους τρεις πόντους αν και αουτσάιντερ στην αναμέτρηση, με την Τότεναμ να κατεβαίνει στο ματς προερχόμενη από τέσσερις επιτυχίες (η προηγούμενη ήττα της ήταν στις 12 Μαρτίου στο Ολντ Τράφορντ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αλλά να παρουσιάζεται αγνώριστη, χωρίς ιδέες, φρεσκάδα, δημιουργία και ενέργεια.

Οι φάσεις έβγαιναν με το σταγονόμετρο, με τους γλάρους να κυκλοφορούν τη μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να πετυχαίνουν το καίριο χτύπημα στα σπιρούνια σε ένα χρονικό σημείο που δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής. Συγκεκριμένα στο 90ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να διώξουν τη μπάλα σε προσπάθεια του Γουέλμπεκ, με τον Τροσάρ να γίνεται κάτοχός της και μετά από ωραία ντρίμπλα να νικάει με πλασέ, με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του, τον Λορίς, για να γράψει το τελικό 0-1.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Μπεντανκούρ (72' Γουίνκς), Χόιμπιεργκ, Ρεγκιλόν, Κουλουσέβσκι (64' Μόουρα), Κέιν, Σον (88' Μπέρχβαϊν)

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Λάμπτεϊ (82' Μαρτς), Γκρος, Μπισούμα, Καϊσέδο (78' Λαλάνα), Τροσάρ, Εμουέπου (46' Γουέλμπεκ), Μακ Άλιστερ

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ