PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Έβερτον 5-0: Τα σπιρούνια κατασπάραξαν τα ζαχαρωτά στο Λονδίνο

Ο Χάρι Κέιν στο Τότεναμ - Έβερτον
Ο Χάρι Κέιν στο Τότεναμ - Έβερτον © 2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Τότεναμ είχε εύκολο έργο κόντρα στην Έβερτον, καθώς επικράτησε με 5-0, σημειώνοντας όλα τα γκολ πριν τη συμπλήρωση 60 λεπτών. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Κόντε, ο Κέιν που σημείωσε δύο γκολ και οι Κουλουσέβσκι και Ντόχερτι που μοίρασαν δύο ασίστ.

Η Τότεναμ ήταν καταιγιστική κόντρα στην Έβερτον, που συνεχίζει τη φθίνουσα πορεία της στην Premier League, επικρατώντας με 5-0 στο Λονδίνο, και σκοράροντας όλα το γκολ πριν τη συμπλήρωση των 60 λεπτών.

Οι Λονδρέζοι έπιασαν τη Γουέστ Χαμ στην έκτη θέση με 45 βαθμούς (έχοντας δύο ματς λιγότερα), ενώ η Έβερτον έχει μπλέξει σε σοβαρούς μπελάδες για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς απέχουν μόλις έναν βαθμό από τη 18η Μπέρνλι.

Το προβάδισμα για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε έδωσε ο Κιν με αυτογκόλ στο 14ο λεπτό, για να ακολουθήσει τρία λεπτά το γκολ του Σον, με τον Κουλουσέβσκι να τον τροφοδοτεί.

Στη συνέχεια ο αρχηγός των σπιρουνιών πήρε το όπλο του. Ο Ντόχερτι με καταπληκτική μπαλιά τρύπα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε τον Κέιν πίσω από την άμυνα των ζαχαρωτών. Αυτός έφτασε στην περιοχή και από κοντά νίκησε τον Πίκοφορντ για το 3-0.

Τα σπιρούνια δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ρεγκιλόν, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στην έναρξη του ημιχρόνου, σκόραρε 41 δευτερόλεπτα μετά από την έλευση του στον αγωνιστικό χώρο, με τον Κουλουσέβσκι να μοιράζει τη δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι.

Τον θρίαμβο για την Τότεναμ ολοκλήρωσε ο Κέιν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 56', έπειτα από νέα ασίστ του Ντόχερτι. Αυτή τη φορά ο αρχηγός των "σπιρουνιών" εκτέλεσε τον Πίκοφορντ με ωραίο σουτ στην κίνηση.

Η Τότεναμ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το παιχνίδι, δίχως κάποια τελική στην εστία του Λορίς.

Τότεναμ: Λιορίς, Ρομέρο (52' Σάντσεζ), Ντάιερ, Ντέιβις, Ντόχερτι, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Σεσενιόν (46' Ρεγκιλόν), Κουλουσέβσκι, Σον (67' Μπέρχβαϊν), Κέιν.

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ, Κιν (46' Μπρέθγουεϊτ), Κένι, Ντουκουρέ, Αλάν, Φαν Ντε Μπεκ (59' Μικολένκο), Κάλβερτ- Λιούιν (69' Άλι), Γκόρντον, Ριτσάρλισον.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Τα highlights

Λέστερ - Λιντς 1-0

Γουότφορντ - Άρσεναλ 2-3

Άστον Βίλα - Σαουθάμπτον 4-0

Μπέρνλι - Τσέλσι 0-4

Νιούκαστλ - Μπράιτον 2-1

Νόριτς - Μπρέντφορντ 1-3

Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 1-0

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΟΤΕΝΑΜ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ