PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Άρσεναλ 3-0: Κέιν και Σον την κρατούν ζωντανή στη μάχη του Champions League

Τότεναμ - Άρσεναλ 3-0: Κέιν και Σον την κρατούν ζωντανή στη μάχη του Champions League
Ο Σον πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ @ 2022 MATT DUNHAM / AP IMAGES

Η Τότεναμ πήρε το ντέρμπι με την Άρσεναλ, επικρατώντας 3-0 με τους Κέιν και Σον, και την πλησίασε στην τέταρτη θέση, μειώνοντας στον έναν βαθμό. Παραμένει "ανοικτή" η μάχη για τα εισιτήρια του Champions League.

Η Τότεναμ πέτυχε μια ευρεία νίκη στο λονδρέζικο ντέρμπι, νικώντας την Άρσεναλ με 3-0 εντός έδρας έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χάρι Κέιν και Σον, οι οποίοι πέτυχαν από δύο και ένα γκολ αντίστοιχα.

Έτσι τα σπιρούνια μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά από την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, ενώ παραμένει η "αγωνία" και για την Τσέλσι, η οποία δεν έχει καθαρίσει με την έξοδο στο Champions League, τουλάχιστον μαθηματικά.

Το ματς

Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε πήραν προβάδισμα στο σκορ στο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν στο 22'. Ο Σοάρες έσπρωξε τον Σον σε ενάερια μονομαχία με τον Τίρνι να καταλογίζει πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την υπόδειξη.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στο 33ο λεπτό. Ο Χόλντινγκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για αγκωνιά στον Σον, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Ντάιερ. Ο στόπερ της Άρσεναλ υποστήριζε ότι τον έσπρωξε με τον ώμο, αλλά τον χτύπησε με τον αγκώνα.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Κέιν σκόραρε ξανά. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σον, ο Μπεντανκούρ έπιασε μια κεφαλιά και ο αρχηγός των "σπιρουνιών" με κοντινή κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και σκόραραν με τον Σον στο 47'. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ράμσντεϊλ και ενώ ο Κέιν ταλαιπωρούσε την αντίπαλη άμυνα, ο Σον είδε την μπάλα να του στρώνεται και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Κόντε διατήρησαν τα ηνία του αγώνα μέχρι το φινάλε, δίχως να δυσκολευτούν ιδιαίτερα από την Άρσεναλ, με το 3-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Τότεναμ: Λιορίς, Σάντσεζ, Ντάιερ, Ντέιβις (82' Ροντόν), Έμερσον, Μπεντανκούρ, Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν, Κουλουσέβσκι (72' Μόουρα), Σον (72' Μπέρχβαϊν), Κέιν.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες (76' Ταβάρες), Τομιγιάσου, Ελνένι, Τσάκα, Σακά, Έντεγκαρντ, Μαρτινέλι (64' Σμιθ-Ρόου), Ενκέτια (73' Λακαζέτ).

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων και η πιθανή ισοβαθμία

Άρσεναλ και Τότεναμ μονομαχούν για μια θέση στο Champions League. Η διαφορά τους είναι ένας βαθμός και σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύουν τα "σπιρούνια", λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Έχει +23, ενώ οι "κανονιέρηδες +11.

Ως προς το πρόγραμμα, η Άρσεναλ έχει λίγο πιο δύσκολο, καθώς αντιμετωπίζει την ανεβασμένη Νιούκαστλ και την Έβερτον, που θα θέλει βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία. Την ίδια στιγμή, η Τότεναμ αντιμετωπίζει την Μπέρνλι που επίσης καίγεται για βαθμούς λόγω παραμονής και τη Νόριτς που έχει ήδη υποβιβαστεί.

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ:

  • Νιούκαστλ - Άρσεναλ
  • Άρσεναλ - Έβερτον

Το πρόγραμμα της Τότεναμ:

  • Τότεναμ - Μπέρνλι
  • Νόριτς - Τότεναμ

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ