SERIE A

Τορίνο - Γιουβέντους 0-1: Ο Λοκατέλι έκρινε το ντέρμπι με υπέροχο σουτ στο 86ο λεπτό

Ο Φεντερίκο Κιέζα πανηγυρίζει μαζί με τον Ντανίλο γκολ του στο Γιουβέντους - Τσέλσι για το Champions League | 29 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Φεντερίκο Κιέζα πανηγυρίζει μαζί με τον Ντανίλο γκολ του στο Γιουβέντους - Τσέλσι για το Champions League | 29 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Με ήρωα τον Μανουέλ Λοκατέλι που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με υπέροχο πλασέ στο 86ο λεπτό από ασίστ του Κιέζα, η Γιουβέντους υπέταξε 1-0 εκτός έδρας την Τορίνο στο μεγάλο ντέρμπι του Πιεμόντε και έφτασε τις τρεις σερί νίκες στην Serie A.

Την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα και πέμπτη σερί σε όλες τις διοργανώσεις πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (2/10) η Γιουβέντους, με την βέκια σινιόρα να περνάει νικηφόρα από το "Ολίμπικο" επικρατώντας 1-0 της συμπολίτισσας Τορίνο στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης για την 7η αγωνιστική της Serie A. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο 153ο ραντεβού των δύο συλλόγωη ήταν ο Μανουέλ Λοκατέλι, με τον Ιταλό διεθνή μέσο να αξιοποιεί ασίστ του Φεντερίκο Κιέζα και να εκτελεί με ωραίο διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 86ο λεπτό, για να χαρίσει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη στην ομάδα του.

Το ματς

Το ντέρμπι του Πιεμόντε είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο κάποια εκ των Τορίνο ή Γιουβέντους να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Αλέγκρι μπήκε πιο δυνατά και είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Κεν (3') και ΜακΚένι (5') που δεν βρήκαν όμως στόχο για να κλείσει έτσι το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική εντός στόχου για πρώτη φορά σε ματς Serie A απέναντι στην Τορίνο τουλάχιστον από το 2004-05 (από τότε που καταγράφει η Opta τα στατιστικά του Καμπιονάτο).

Στον αντίποδα, η Τορίνο απέκτησε τον έλεγχο μετά το 10λεπτο και υπερείχε στην κατοχή (στο 60% για την γκρανάτα μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα), ενώ έκλεισε το 45λεπτο έχοντας σχεδόν διψήφιο αριθμό τελικών (9), με δύο εξ αυτών να βρίσκουν στόχο αλλά να μη νικούν τον Σέζνι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αλέγκρι έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κουαδράδο αντί του Κεν και η βέκια σινιόρα ανέβασε στροφές. Στο 53' είχε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία της στο ντέρμπι, όταν ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά εξ επαφής του Σάντρο σε σέντρα του Μπερναρντέσκι ενώ δύο λεπτά αργότερα εκτινάχτηκε εντυπωσιακά και μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Κουαδράδο.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 71' ώστε να απειλήσει εκ νέου κάποια ομάδα στο ματς, που ήταν ξανά η Γιουβέντους, με το σουτ του Λοκατέλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με την μεγάλη στιγμή του Ιταλού διεθνούς μέσου να έρχεται ωστόσο στο 86'.

Τότε που ο Φεντερίκο Κιέζα τον βρήκε με παράλληλη πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνος "όπλισε", για να σημαδέψει την αριστερή γωνία της εστίας του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και να κάνει το 1-0 για την βέκια σινιόρα με υπέροχο δεξί διαγώνιο σουτ.

Μετά το γκολ, η Τορίνο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ούτε στο ελάχιστο και ήταν η Γιουβέντους αυτή που φλέρταρε με ένα ακόμα γκολ, με το σουτ του Κουλουσέβσκι στο 90' να σταματάει στο δοκάρι, για να μείνει πάντως το 1-0 και να υπογράψει την τρίτη διαδοχική νίκη των μπιανκονέρι στην Serie A.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανουέλ Λοκατέλι σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε δύο σερί ματς πρωταθλήματος (είχε βρει δίχτυα και στο 3-2 της Γιουβέντους με την Σαμπντόρια), με την Γιουβέντους να κρατάει απαραβίαστη την εστία της για πρώτη φορά μετά από 20 ματς πρωταθλήματος και να αποφεύγει την ισοφάριση του σχετικού αρνητικού ρεκόρ στην ιστορία της που ήταν τα 21 διαδοχικά ματς από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 1955.

ΤΟΡΙΝΟ: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ζίμα, Μπρέμερ, Ροντρίγκες, Σίνγκο, Πομπέγκα, Μαντράγκορα, Άινα (65' Ανσάλντι), Λούκιτς (65' Λινέτι), Μπρέκαλο (84' Ρινκόν), Σανάμπρια (76' Μπαζέλι)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Σάντρο, ΜακΚένι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κιέζα (89' Κάιο Ζόρζε), Κεν (46' Κουαδράδο), Μπερναρντέσκι (80' Κουλουσέβσκι)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Τα highlights των αγώνων:

Σαλερνιτάνα - Τζένοα 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ