ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε χθες στο “Γ. Καραϊσκάκης” σχολίασε ο Γιώργος Καραγκούνης

καραγκουνης

Τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε χθες στο "Γ. Καραϊσκάκης" σχολίασε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ο άσσος του Παναθηναϊκού, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sport fm”, και μεταξύ άλλων εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της εθνικής ομάδας, μετά την χθεσινή θετική παρουσία των νέων παικτών στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.


Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες στο φιλικό με την Ιταλία: “
Σίγουρα ο λίγος κόσμος είναι κάτι που συζητάμε εμείς οι παίκτες. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής θέλεις να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο, ειδικά απέναντι σε ομάδες σαν την Ιταλία. Δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Η ομάδα αυτή είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και ο Λίπι σε δηλώσεις του έλεγε πριν τον αγώνα πως θα είναι γεμάτο το γήπεδο.

Όλα τα παιδιά συμφωνούμε να γίνονται ματς στην επαρχία. Δεν είναι καλό να έχουμε αυτή την εικόνα στις εξέδρες. Το συζητήσαμε και το έχουμε ζητήσει. Η Εθνική δυστυχώς ποτέ δεν είχε κοινό. Έγινε αυτό που έγινε με το EURO, που ο κόσμος δεν μπορούσε να μην το αγκαλιάσει. Ξέραμε ότι με την πρώτη αποτυχία θα ερχόμασταν πάλι στα ίδια πράγματα


.




Για τις πιθανότητες πρόκρισης στα τελικά του μουντιάλ του 2010: “
Τα
πράγματα δυσκόλεψαν μετά την ήττα με την Ελβετία. Κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας. Έστω και με ισοπαλία θα είχαμε “κλείσει” σε μεγάλο ποσοστό το εισιτήριο για τα τελικά. Εμείς θέλαμε να νικήσουμε. Θα ήταν καλή και η ισοπαλία όμως από τη στιγμή που ισοφαρίσαμε στο συγκεκριμένο σημείο, θα ήταν ικανοποιητικός και ο βαθμός. Δεν μένουμε όμως εκεί.




Έχουμε τις δυνατότητες να αντεπεξέλθουμε στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, με το Ισραήλ εντός και εκτός έδρας, αλλά και με την Ελβετία εκτός έδρας, και το έχουμε αποδείξει σαν ομάδα. Είδαμε πόσο καλή απόδοση είχαν τα νέα παιδιά στο φιλικό με την Ιταλία. Όλα αυτά τα στοιχεία μάς κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον“.




Για την απουσία των διεθνών από τις υποχρεώσεις των συλλόγων όταν η Εθνική ομάδα έχει αγώνες:
Ανεξάρτητα από ομάδες η Εθνική πρέπει να είναι πάνω από όλους και το ευχάριστο είναι πως έτσι τουλάχιστον το αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές. Όταν έχουμε υποχρεώσεις με την Εθνική, τη βάζουμε πάνω από όλους και όλα. Σε όλες τις εθνικές ομάδες γίνεται η ίδια προετοιμασία, για λίγες ημέρες.

Οι μεγάλες ομάδες έχουν πολλούς διεθνείς, αλλά διαθέτουν την ποιότητα να αντεπεξέρχονται σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε καλή πορεία και να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε την τελευταία επταετία


.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ