STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τομπίας Στίλερ: Ένας δικηγόρος που θέλει να γίνει ψυχολόγος στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Ο Τομπίας Στίλερ στην Bundesliga (AP Photo/Matthias Schrader)
Ο Τομπίας Στίλερ στην Bundesliga (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο Τομπίας Στίλερ, ο οποίος θα σφυρίξει την αναμέτρηση της Κυριακής (18/10, 20:30) ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος που έχει ασκήσει επιτυχημένα το επάγγελμα του δικηγόρου, ενώ κάνει μάστερ στην ψυχολογία.

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς διαιτητών για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten. O άνθρωπος που θα διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα είναι ο Τομπίας Στίλερ. Ο Γερμανός διαιτητής δεν είναι εντελώς άγνωστος στην Ελλάδα, αφού έχει σφυρίξει δύο παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Ολυμπιακός - ΑΕΚ την σεζόν 2018/2019 και το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός την αγωνιστική περίοδο 2019/2020.

Πρόκειται για μία κλασική σφυρίχτρα της Bundesliga με 123 παιχνίδια στο ενεργητικό του, ενώ ήταν διαιτητής σε 4 παιχνίδια του Champions League, μεταξύ αυτών το Γιουβέντους - Ολυμπιακός το 2014 και 11 στο Europa League.

ΘΑ ΕΠΑΙΝΕΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ

Ο Στίλερ παλιά αγωνιζόταν στην θέση του τερματοφύλακα, αλλά και του αριστερού εξτρέμ, όμως μας ενημερώνει στο βιογραφικό του σημείωμα. Μάλιστα, όταν δει κάποια τρομερή απόκρουση μέσα στο παιχνίδι τότε ενδέχεται να επαινέσει τον γκολκίπερ που την έκανε.

Ο Τομπίας Στίλερ με τον Πούλσεν της Λειψίας (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Τομπίας Στίλερ με τον Πούλσεν της Λειψίας (AP Photo/Martin Meissner) AP

Οι ατυχείς στιγμές σε ένα παιχνίδι δεν λείπουν. "Είχα ένα περιστατικό με έναν παίκτη είχα σφυρίξει χέρι και ο παίκτης δεν του άρεσε και τόσο και γύρισε και μου είπε μήπως να κόψω το χέρι μου καλύτερα" γράφει στο σημείωμά του.

ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Γερμανός διαιτητής, του οποίου η καριέρα του 1995, έχει ασκήσει και το επάγγελμα του δικηγόρου. Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται και πολύ επιτυχημένα, αφού έχει φτάσει μέχρι και στην εισαγγελία, την οποία συγκρίνει με το επίπεδο του Champions League.

Ο Γερμανός διαιτητής Τομπίας Στίλερ (AP Photo/Michael Sohn)
Ο Γερμανός διαιτητής Τομπίας Στίλερ (AP Photo/Michael Sohn) AP

Ωστόσο, στόχος του ήταν να σφυρίξει σε παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι το οποίο και πέτυχε, άρα δεν μπορούσε να το συνδυάσει με το δικηγορικό επάγγελμα.

ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

"Τώρα σπουδάζω μάστερ ψυχολογία ώστε μελλοντικά να γίνω αθλητικός ψυχολόγος διότι πλέον πλέον μπορώ να διαχωρίσω θεωρία με πράξη διότι ξέρω πως είναι να παίρνεις κρίσιμες αποφάσεις π. χ. μπροστά σε 80.000 θεατές" γράφει ο Στίλερ, ο οποίος φαίνεται ότι θέλει να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον αθλητισμό και όλες του τις εκφάνσεις.

Αυτό, μάλιστα, επιβεβαιώνεται και από το ενδιαφέρον του στην διατροφή, της οποίας παρακολουθεί σεμινάριο στις ΗΠΑ με την διατροφολόγο της Εθνικής Γερμανίας, Μάρκα Φερστέγκεν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ