FINALISSIMA

Το υπέροχο ποίημα με το οποίο ο Κιελίνι αποχαιρέτησε την εθνική Ιταλίας

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία | 11 Ιουλίου 2021
Ο Τζόρτζιο Κιελίνι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία | 11 Ιουλίου 2021 @2021 FACUNDO ARRIZABALAGA/POOL VIA AP IMAGES

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι θέλησε να πει ένα ξεχωριστό αντίο στη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, την οποία θα φορέσει για τελευταία φορά στον αγώνα με την Αργεντινή, μέσω μίας συγκινητικής ανάρτησής στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

Ο αγώνας της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλίας, απέναντι στην πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, Αργεντινής, που θα λάβει χώρα το βράδυ της Τετάρτης (1/6, 21:45, Novasports Prime και LIVE από SPORT24) στο "Γουέμπλεϊ", θα είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους σημαντικότερους στην καριέρα του Τζόρτζιο Κιελίνι.

Και αυτό γιατί στο γήπεδο που κατέκτησε έναν χρόνο πριν το Euro 2020 θα αγωνιστεί για 117η και τελευταία φορά με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, με τον 37χρονο πρώην αμυντικό της Γιουβέντους (είπε αντίο στην βέκια σινιόρα έπειτα από 17 χρόνια και θα συνεχίσει στο MLS) να δίνει τέλος σε μία σπουδαία διεθνή καριέρα.

Λίγες ώρες μάλιστα πριν τον τελευταίο χορό με την σκουάντρα ατζούρα, ο Κιελίνι θέλησε να πει αντίο στη φανέλα που τόσο πολύ αγάπησε, μέσα από μία ποιητική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

"Αυτή τη φανέλα την ονειρεύτηκα. Για αυτή τη φανέλα πάλεψα. Με αυτή τη φανέλα νικησα. Σε αυτή τη φανέλα πάντα πίστευα. Από αυτή τη φανέλα έμαθα πάρα πολλά. Πάνω σε αυτή τη φανέλα έκλαψα. Σε αυτή τη φανέλα αφιέρωσα κάθε σκέψη.

Τώρα ήρθε στιγμή να την φορέσω για τελευταία φορά. Είναι όπως την πρώτη φορά, ένα μοναδικό συναίσθημα. Που δεν θα τελειώσει ποτέ", έγραψε χαρακτηριστικά ο έμπειρος Ιταλός αμυντικός το απόγευμα της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται πως ο Κιελίνι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους ατζούρι σε φιλική αναμέτρηση με την Φινλανδία (νίκη 1-0 για την Ιταλία) στην Μεσίνα στις 17 Νοεμβρίου 2004, ενώ έκτοτε έχει λάβει μέρος σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου και τρεις τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχοντας απολογισμό 8 γκολ και 4 ασίστ σε 116 ματς.

TAGS FINALISSIMA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ